Avto
18127 ogledov

Tri nove lokacije, kjer bodo lovili prehitre voznike

radar Slovenčeva ulica
1/8
Saša Despot
Novi superradar bodo premeščali med tremi lokacijami. Mi smo jih že ujeli v fotoobjektiv. Preverite, da vas ne bo kasneje bolelo.

Kot so v Mestni občini Ljubljana (MOL) napovedali v okviru letošnjega Evropskega tedna mobilnosti, širijo sistem nadzora hitrosti prometa z dodatno samodejno merilno napravo s tremi ohišji. Začel je delovati nov radar, ki ga bodo premeščali med različnimi ohišji.

Gatso radar Avto To so lokacije, kjer vas bo meril superradar

Pri MOL so pojasnili, da je osnovni namen izvajanja meritev izključno izboljšanje prometne varnosti, saj vozniki prevečkrat pozabljajo, da je ravno prevelika hitrost pogost vzrok prometnih nesreč. Dodajajo, da merilne naprave nameščajo na prometno obremenjene lokacije, v bližino vzgojno-izobraževalnih ustanov ter na šolske poti.

radar Slovenčeva ulica | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Radar doppler Zanimivo Avto Taki so učinki superradarja

Po tem, ko so lani ohišja že namestili na Roški, Celovški, Dolenjski in Slovenski cesti, bodo merilno napravo odslej premeščali med sedmimi lokacijami. Na podlagi opravljene analize, prejetih predlogov četrtnih skupnosti in glede na izkušnje Mestnega redarstva na področju varnosti prometa so nova ohišja za merjenje hitrosti postavili na Zadobrovški cesti (nasproti hišne številke 14), na Cesti Dolomitskega odreda (nasproti hišne številke 94) in na Slovenčevi ulici (nasproti hišne številke 15).

Poškodovani radar. Foto Avto S pirotehniko nad ljubljanski superradar

Eno od treh ohišij "superradarja" (saj naj bi bil sposoben istočasno meriti več vozil in to prek več pasov hkrati), je letos neznani storilec po le štirih mesecih delovanja popolnoma uničil. Škode je bilo za okoli sedem tisoč evrov. Sicer pa so v prvem mesecu delovanja superradarja samo na Dolenjski cesti v Ljubljani zabeležili okoli 3000 kršiteljev, na Roški cesti pa je radar izmeril v povprečju okoli 1.000 prehitrih vozil na mesec.

radar ulica Pohorskega bataljona | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Avto Na Roški spet strelja "superadar"
Komentarjev 5
  • NeAnonimni 13:40 11.oktober 2018.

    Dovolj je tega totalnega nadzora.. fašizem se zganja nad nami.. Ljudje nismo stroji, da bi vozili 50,0000000 km/h..

  • Pepe007 09:25 11.oktober 2018.

    Če imamo omejitve, je potrebno preverjati, če se spoštujejo. Zmeraj je treba seveda razmišljati, če so omejitve smiselne. Nikoli pa nima smisla razmišljati, če je nadzor potreben. Je potreben, tu dileme ni.

  • Skipi 09:14 11.oktober 2018.

    Dajte novinarji že enkrat nehat s temi floskulami o super radarjih. To so danes navadni radarji ki se uporabljajo povsod po svetu. Tisto kar pri nas velja za radar pa je zastarela tehnika ki se skoraj nikjer več ne uporablja.