E-Life
28271 ogledov

Opozorilo: Preverite, ali imate te tri aplikacije na telefonu

mobilni telefon aplikacije Profimedia Vse več ljudi uporablja omrežje 5G.
Opozorilo za uporabnike Androida: Zaznane so bile tri nevarne aplikacije, ki jih je treba izbrisati. Lahko vam vdrejo celo v mobilno banko.

Strokovnjaki uporabnike Androida pozivajo, naj izbrišejo tri nevarne aplikacije, ki so jih našli v trgovini Google Play. Kibernetski raziskovalci podjetja ESET so odkrili aplikacije, katerih cilj je ukrasti osebne podatke uporabnikov pametnih telefonov z operacijskim sistemom Android, vključno z njihovimi bančnimi poverilnicami. 

Sporna aplikacija se predstavlja kot storitev sporočanja. Na površinski ravni delujejo in so videti kot zakonite aplikacije, vendar niso. Skrivajo namreč zlonamerno programsko opremo. Čeprav je Google na splošno zelo dober pri odkrivanju in odstranjevanju zlonamernih aplikacij, nekatere še vedno ostanejo neodkrite, poroča The Sun. 

Aplikacije lahko ukradejo sezname stikov, datoteke kamere, lokacijo, pa tudi WhatsApp. "Lastnike Androida vabimo k brisanju naslednjih aplikacij: Dink Glasnik, Sim info in Defcom," sporočajo strokovnjaki. Aplikacije so že bile odstranjene iz trgovine Google Play.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.