Slovenija
1951 ogledov

Če ne bi bilo znanke, danes ne bi bila, kjer je

Ana Trampuž NLP coach
1/5
Jure Banfi
Projekti, kot je Štartaj kariero s potencialom, so premalo poznani med ljudmi, pravi Ana Trampuž.

Ano Trampuž je že od nekdaj zanimalo raziskovanje ljudi, njihovega vedenja in vzorci, ki nam v odraslem življenju večkrat nagajajo pri sprejemanju odločitev. S pomočjo programa Štartaj kariero s potencialom je dobila dodatno potrditev, da je to prava pot.

Kar nekaj časa je razmišljala o samostojni poslovni poti. "Ideja za lastno podjetje se mi je prvič porodila, oziroma večkrat porodila, ko sem bila še na delovnem mestu, ki mi ni več odgovarjalo in potem sem ugotovila, da meni zelo paše to raziskovanje, kako ljudje mislimo, kakšne vzorce imamo in kako vse se da to spremeniti," o začetkih svoje poti pove NLP trenerka in coach Ana Trampuž. 
Za raziskovanje ljudi in njihovega obnašanja se je najprej odločila predvsem iz osebnih razlogov. 

Po tem, ko je poslušala različne podkaste in se vedno bolj poglabljala v to temo, je ugotovila, da jo vse skupaj zelo zanima in se odločila, da bo prav to njena nova pot. "Tisto, ko te ena stvar malo najde, ko te spremlja in si tako, ja, to pa mene zelo zanima," še doda Trampuž.

S pomočjo programa Štartaj kariero s potencialom do formalne izobrazbe

Seveda ni šlo brez dodatnega izobraževanja. Znanka je v njej prepoznala potencial in ji predlagala, da se prijavi na program Štartaj kariero s potencialom, tako je pridobila nove informacije in znanja, s pomočjo katerih je lahko začela svojo novo samostojno pot, kot NLP trenerka oziroma NLP coach.

Program Štartaj kariero s potencialom ji je dal zagon. Vesela je, da je znanka v njej prepoznala potencial in jo usmerila. Vse se je začelo, ker je nekdo prepoznal potencial in imel sredstva, da so se zadeve lahko izpeljale. Kot pravi Trampuž, bo znanki večno hvaležna. 

Ana Trampuž NLP coach | Avtor: Jure Banfi Jure Banfi

In kaj počne NLP coach?

"NLP coaching je to, da prideš z določenim problemom in potem z enimi postopki, vprašanji prideš do rešitve, potem so pa še zraven orodja, ki ti pomagajo, da ene stvari, neke vzorce, lažje prekineš in v bistvu dosežeš tisti cilj, ki ga hočeš," svoje delo opiše Trampuž.

NLP je kratica za nevrolingvistično programiranje. S pomočjo katerega oseba rešuje določene težave in vzorce, s tem pa spreminja sebe, svoje obnašanje in dojemanje sveta.

Projektov, s pomočjo katerih v Sloveniji pomagajo ljudem, da lažje začnejo s svojo samostojno poslovno potjo, je veliko, ampak se ti žal premalo promovirajo. Trampuž pravi, da je za projekte, kot sta Štartaj kariero s potencialom in PONI, slišala od ljudi, ki so tam že bili, ali pa je imela srečo, da je nekdo nekje to omenil. "V nobenih teh, bi rekla uradnih ustanovah ali pa na nekih portalih tega ne najdeš kar tako. Se pravi, če imaš srečo, da si nekoga poznal, ki je šel skozi to, je to velik plus," meni sogovornica.

Ana Trampuž NLP coach | Avtor: Jure Banfi Jure Banfi

Progam ji je bil v veliko pomoč

Ana Trampuž, da so programi zagotovo pozitivni, a bi bilo treba vse skupaj malo preurediti, "da ima nek rep pa glavo. Da greš lahko od začetka do konca, da veš, zakaj je kaj, da je malo bolj pregledno, predvsem pa to, da se vse združi v en portal, kjer ti najdeš vse informacije na enem mestu, kjer bi pravi ljudje prišli do pravih programov". 

Program, skozi katerega je šla sama, ji je bil v veliko pomoč. "Izredno. Zato ker te nekdo vrže v neko situacijo, kjer se izobražuješ in vedno nekaj naučiš, vedno nekoga spoznaš, ki ti potem odpre malo svet ali pa pogled na določene stvari in je absolutno veliko lažje," zaključi Trampuž.


sofinancira EU | Avtor: EU EU
Sofinancira Evropska unija. Vendar so izražena stališča in mnenja zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ne odražajo nujno stališč in mnenj Evropske unije. Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti organ, ki dodeli sredstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.