Slovenija > Črna kronika
5220 ogledov

Na tržnici ga je osemkrat zabodel v hrbet

nož PU Ljubljana Fotografija je simbolična.
Luka Bohnec iz Goričan je hudo poškodoval natakarja v lokalu na medvoški tržnici.

"Res, res mi je žal, da je prišlo do tega. Težko živim s tem," je včeraj pred ljubljansko okrožno sodnico Majo Povhe svoj zagovor začel 24-letni Luka Bohnec iz Goričan. Tožilka Petra Lavrič mu očita, da je 19. oktobra lani zvečer z nožem, ki je imel 23 centimetrov dolgo rezilo, v lokalu Tržnica Kafe na medvoški tržnici 47-letnega natakarja Stanislava M. osemkrat zabodel v hrbet. Zadal mu je rane v ledvenem predelu in na nadlahti, poškodoval pljuča, vranica je bila raztrgana. Če ne bi posredovali prisotni in mu ne bi hitro pomagali reševalci, bi lahko umrl.

Po oceni tožilke je dejanje storil v stanju stanju bistveno zmanjšane prištevnosti zaradi afekta in večletne odvisnosti od psihoaktivnih snovi.

Sam se je javil na policiji

Takoj po krvavem dogodku je najemnik lokala Samir Agović za Dnevnik pojasnil, da je natakar je pospravljal teraso in okajenemu moškemu razlagal, da zapirajo in ne sprejemajo novih gostov: "Začela sta se prerivati, užaljeni moški je natakarja sprva žalil, potem pa ga je potisnil na tla in ga začel močno udarjati. Šele, ko sem ju hotel spraviti narazen, sem zagledal, da ima moški v rokah nož in je z njim natakarja sunkovito zabadal." Agović je s pomočjo kolega z natakarja zvlekel napadalca, ki je pobegnil.

Bohnec je v preiskavi povedal, da se je tistega četrtka vračal z obiska pri prijateljici, ko sta ga z avtom prestregla dva moška, ki sta mu že v preteklosti grozila – ali vsaj eden od njiju, ki je tudi že udaril njegovo dekle, zaposleno v Tržnici Kafe. Ker se je ustrašil zanjo, je stekel v lokal, da bi jo opozoril na morebitno nevarnost. Natakar naj bi mu tam najprej nekaj govoril, a ni slišal, kaj, nato pa se spravil nanj, ga davil in tepel. Bohnec se je po svojih besedah ustrašil za svoje življenje, kaj je sledilo, se ne spominja. Zjutraj se je zbudil na klopci pri stadionu in šele, ko so mu drugi povedali, kaj je bilo, se je javil na policiji.

Skrival odvisnost od heroina

Na aprilskem predobravnavnem naroku je krivdo za poskus uboja zavrnil, na včerajšnjem začetku sojenja pa je bil kratek, med nekaj stavki ga je premagal jok. Poleg napada na natakarja je obžaloval tudi, da je svojemu dekletu skrival odvisnost od heroina, ki ga je vzel tudi usodnega dne: "Nisem nasilen, izgibam se takim situacijam in ne morem verjeti, da sem danes tukaj."

Kot je včeraj pričalo njegovo dekle, je bilo v lokalu nekaj gostov, šef in Stanislav M., ko je prišel Luka in jo opozoril pred omenjenima dvema možakarjema. Potrdila je, da jo je eden od njiju res že udaril, ko se je vmešala v spor med njim in sosedo. Takrat se je vpletel tudi Luka in moški je vsem trem zagrozil, da jih bo ubil.

Ne ve, od kod mu nož

Ko je šef, torej Agović, na terasi zagledal Luko, ji je po njeni izpovedi rekel, naj gre delat, ker je za to plačana: "Ukazal mi je, naj se ne vmešavam." Agović naj bi nato Stanislava poslal ven, da uredi zadevo, slišala je "bam, pok", Luka naj bi padel na tla. Natakar naj bi bil na njem, videla pa ni nobenega zabadanja in ji tudi ni jasno, od kod bi imel njen fant nož. "Načrtno ne bi nikomur storil kaj nasilnega," ga je branila. Stanislav in Luka se poprej tudi nista nikdar sprla, le nekajkrat pogovarjala.

Komentarjev 5
  • kapljač 15:32 07.maj 2024.

    Odvisnost ne more biti opravičilo. Prej oteževalna okoliščina. Norci pa sodijo v posebne tretmaje. Zadosti je tovrstnega nasilja , po dogodkih pa se zgovarjati, češ mel je duševne težave. Psihiatrija je povsem zatajila .

  • Idioti 11:38 07.maj 2024.

    A zdej pa nadrogirano pijani lahko kar koljejo ljudi po Sloveniji , kajti oni niso glih prištevni ! Ko je vzel sam , noben ga ni nateral , alko ali drogo , je moral vedeti , da ne bo pišteven ...prikaži več in je ta njegova neprištevnost naklepna in še dodatno otežujoča . Jebo vam vaš KZ !

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:42 07.maj 2024.

    Za take je dober samo štrik