Slovenija > Črna kronika
84283 ogledov

Soseda naj bi pokončal zaradi zemlje

Umor-Podgora9.4.2024 D. M. Preiskovalci so bili danes dopoldne še na prizorišču zločina.
Rudi K. se je včeraj odpravil v svoj gozd, da bi posekal dve smreki, tam pa naj bi ga ustrelil sosed Peter P.

Slovensko javnost sta v štirih dneh pretresla kar dva umora. Tekačica je v petek v okolici Kidričevega našla truplo 33-letne matere štirih otrok, ki naj bi jo večkrat zabodla ljubica njenega moža, oba sta v priporu. Včeraj malo pred pol četrto popoldne pa so bili škofjeloški policisti obveščeni o streljanju v občini Gorenja vas-Poljane. "Na kraj je bilo takoj napotenih več policijskih patrulj, vodniki službenih psov, helikopter slovenske policije in druge reševalne enote. Po do sedaj zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da je bil v gozdu najden moški, ki je umrl nasilne smrti. V zvezi s tem dejanjem so policisti eni osebi odvzeli prostost," je včeraj zvečer sporočil Roland Brajič s kranjske policijske uprave.

Umor-Podgora9.4.2024 | Avtor: V tem gozdu so odjeknili streli.

Natančnejših podatkov ni mogel razkriti niti še danes: "Aktivnosti policije še vedno intenzivno potekajo, zato vam zaradi interesa kriminalistične preiskave več informacij še ne moremo posredovati." V to smo se prepričali tudi sami, saj so bili na prizorišču zločina v zaselku Podgora pri Trebiji dopoldne še vedno kriminalisti.

Ni bil nasilen, naj pa bi se prepiral zaradi zemlje

Vse naše informacije so tako neuradne. Izvedeli smo, da sta žrtev, 65-letni Rudi K., in njegov domnevni krvnik, približno deset let mlajši Peter P., s svojima družinama živela eden zraven drugega in tudi prelivanje krvi naj bi bilo posledica medsosedskega spora. Zakaj natančno sta si skočila v lase, ni znano, menda pa zaradi zemlje. Peter P. ima kmetijo, "morda osem ali deset glav živine", nam je povedal domačin, "in vestno, z ljubeznijo obdeluje bregove".

"Peter ni bil nikoli nasilen, se je pa kregal zaradi zemlje. Sosedje, tudi z drugega konca vasi, so mu jo raje prodali, da so imeli mir. Tudi nihče ni smel peljati čez njegove parcele. Rudi je bil v redu človek," nam je pojasnjeval drug sogovornik, tretji pa je dodal, da je bil z obema v dobrih odnosih: "Peter dela v podjetju Knauf Insulation v Škofji Loki, z Rudijem pa sva bila oba zaposlena v rudniku urana Žirovski Vrh, on kot ključavničar, jaz skladiščnik. Grozno, kar se je zgodilo."

Niso imeli stikov

Na Petrovi domačiji je bila doma samo najmlajša od njegovih treh hčera, razumljivo, da povsem strta: "O morebitnih sporih okrog zemlje ne vem ničesar, s sosedi nismo imeli stikov. Včasih sem se s sestrama družila z njihovimi tremi otroki, potem pa se nenadoma nismo smeli več, ne zaradi nas. Kar se dogaja, je velik stres, ne vem, če že vse dojemam. Težko je tako za sosede, kot za nas."

Umor-Podgora9.4.2024 | Avtor: D. M. Domačija Petra P. D. M.
Včeraj naj bi se Rudi namenil v svoj gozd nad vasjo, da bi posekal dve smreki. Peter, ki ta dan ni bil v službi, naj bi mu oborožen sledil in kmalu so nekateri vaščani zaslišali strele, domnevno štiri. Ali so krogle priletele iz puške ali pištole, nismo izvedeli, le, da Peter ni lovec.

Komentarjev 18
  • greg2 07:39 10.april 2024.

    Vidim,da tudi ob taki tragediji par idiotov ne more mimo politike.Naj se spomnijo,kaj so njihove priviligirane barabe počele.

  • 4krogci 19:39 09.april 2024.

    cerkljansko hribovje, ziri, rovte, trebija, zelezniki, sorca pa tja do Škofje loke....so pac odmaknjeni od civilizacije in posledicno zagrizeni SDSovci....ni ne prvi ne zadnji....kako drugace se pač nemore koncat na tistem koncu!

  • indigokid 18:30 09.april 2024.

    sds pač ...