Slovenija > Črna kronika
13632 ogledov

Spolno uslugo je zavrnil in dobil batine

biznis 07.09.2007, nasilje mladoletnikov, solarji, foto: Bostjan Tacol Boštjan Tacol Fotografija je simbolična.
Boris Močnik in Katja Kupšek nista samo ljubezenska partnerja, skupaj tudi kršita zakon.

Zunajzakonska partnerja Borisa Močnika in Katjo Kupšek bi res težko primerjali z legendarnim zločinskim parom Bonnie in Clydom, sta si pa kljub temu nabrala debelo kartoteko.

Boris Močnik | Avtor: D. M. D. M.
Njun medijsko najbolj odmeven podvig je bil lanski napad na Silvestra N. Ta je 28. novembra okrog sedmih zvečer pešačil proti glavni ljubljanski avtobusni postaji, ko sta ga v neposredni bližini, pri spomeniku Rudolfa Maistra, ustavila 35-letni Močnik in pet let starejša Kupškova in ga zaprosila za cigareto.

Zaračunala bi mu 20 evrov

Dobila sta jo, a sta Silvestra čez nekaj metrov še enkrat ustavila, tokrat s ponudbo, da ga Kupškova za 20 evrov oralno zadovolji, kot je sama rekla, da mu ga "pofafa". Čeprav je odklonil, se dvojice ni otresel. Močnik ga je zvlekel za grm in mu sedel na gornji del telesa, hotel je njegovo denarnico in dokumente. "Večkrat sem ga udaril po glavi in z nožem rezal po obrazu," je izučeni pomočnik peka in slaščičar prostodušno opisoval sodnici Dejani Fekonja.

Prestrašeni Silvester mu je izdal PIN in Kupškova je s kartico dvignila 600 evrov in z njo v trgovini plačala še dve šteki marlbora. "Takrat nisem bil ne pijan in ne zadet, razmišljal pa sem, kje bom dobil denar za kokain in alkohol," je dodal Močnik.

Zlomil mu je nos

Žrtev, polna podplutb in z zlomljenim nosom, se je zatekla na avtobusno postajo, kjer so jo policisti pobarali, kaj se je zgodilo. Po Močnika, sicer očeta štirih otrok, in Kupškovo jim ni bilo treba daleč, aretirali so ju pred bližnjo Lidlovo trgovino, kjer se zbirajo obiskovalci metadonske ambulante na Metelkovi.

Sodnica Fekonja je prejšnji mesec za rop obsodila Močnika na enotno kazen štiri leta in 10 mesecev zapora, v katero je vštela tudi eno leto in 11 mesecev aresta, ki jih še ni začel prestajati, in dve preklicani pogojni kazni za tatvine v Kočevju in Ljubljani. Kupškovi bodo še sodili, a ne samo za to kaznivo dejanje.

Nad avstralsko turistko

Skupaj z Močnikom je bila namreč včeraj spet vabljena na ljubljansko okrožno sodišče, tokrat zaradi poskusa tatvine. Po obtožnici sta 8. oktobra 2022 okrog polnoči na Resljevi cesti, torej spet blizu glavne avtobusne postaje, skušala okrasti avstralsko turistko Belindo Rose Marinelli, ki se je tam sprehajala s prijateljicama. Kupškova ji je začela z rame vleči torbico, ker pa se je napadena upirala, jo je za roko zagrabil še Močnik. Marinellijeva se jima je iztrgala in skupaj s prijateljicama zbežala na Trg OF.

Tam je policijski patrulji opisala dogodek in oba napadalca, ki ju je, kakšno naključje, v tistem trenutku zagledala v daljavi. Speacialna povratnika tako čaka še ena kazen, vendar sodnica Nika Brumen včeraj ni mogla izpeljati obravnave, ker je zavoljo že pregovornega pomanjkanja pravosodnih policistov na zatožno klop sedla samo Kupškova, Močnika pa jim ni uspelo pripeljati s Povšetove. Nameravali so ga zaslišati prek videokonference, a je tudi to padlo v vodo, krive so bile "tehnične težave".

Komentarjev 4
  • McBobo 11:08 16.april 2024.

    Za take primerke bi prav prišla evtanazija. Ali pa prisilno delo, dokler nebi poravnala vseh kazni in stroškov.

  • Yanez 08:24 16.april 2024.

    Tudi za takšne primer(k)e obstajajo učinkovite rešitve, ki pa žal niso demokratične...

  • Avatar Leon
    Leon 07:27 16.april 2024.

    Saj ni res pa je ! Tudi to je Slovenija .... gospa iz Avstralije .