Slovenija > Črna kronika
3890 ogledov

Zdravka ustrelil ljubosumni partner, nato si je sodil sam

Okoška Gora-umor-29.4.2024 D. M.
Mariborski kriminalisti so danes potrdili, da je bil motiv za streljanje na Okoški Gori prejšnjo nedeljo ljubosumje.

Kriminalisti mariborske policijske uprave so končali preiskavo streljanja na Okoški Gori v občini Oplotnica, nedaleč od Slovenske Bistrice. Do tragedije, v kateri je umrl 58-letni Zlatko P., je prišlo na nedeljski zabavi pred prvomajskimi prazniki na dvorišču hiše 50-letnega Zdravka P., ki tam živi z ostarelo materjo.

Vrnil se je s pištolo

Domačini so nam takrat povedali, da sta bila Zdravko in Zlatko par že kakšnih dvajset let in sta se videvala vsak dan. Največkrat se je iz Vrhol na obisk pripeljal Zlatko, ki je imel sicer avtošolo v Slovenski Bistrici. Imela sta tudi avtodom, v katerem sta preživljala dopuste.

Kot smo še izvedeli, sta bila "super soseda", vedno pripravljena priskočiti na pomoč. Toda njuno razmerje očitno le ni bilo tako idilično. "Skozi vsa, dosedaj opravljena procesna opravila, smo ugotovili, da so se trije moški, stari med 50 in 61 let, najprej družili v gostinskem lokalu. Potem so skupaj zapustili lokal ter odšli do naslova bivanja 50-letnega moškega. Tam je med 58-letnim moškim in 50-letnim moškim prišlo do spora. 58-letnik je kraj zapustil in se odpeljal na svoj naslov bivanja ter se kasneje vrnil. Spor med omenjenima se je nadaljeval do te mere, da je 58-letni moški odšel v svoje vozilo po pištolo, s katero je večkrat ustrelil proti 50-letniku ter si nato sodil sam. Dovoljenja za strelno orožje ni imel," je Anita Kovačič Čelofiga s PU Maribor strnila izsledke preiskave.

Najprej ga je ranil v nogo

Prebivalci Okoške gore so dan po tragediji uganjevali, če ni šlo za ljubezenski trikotnik, kar se je izkazalo za resnično: "Po doslej zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da je bil motiv za navedeno dejanje ljubosumje."

Po naših neuradnih informacijah naj bi Zlatko najprej zadel Zdravka v nogo. Ta se je pognal v beg, a je njegov partner stekel za njim, med ruvanjem enkrat sprožil v prazno, z naslednjim strelom pa ga zadel v telo. Zatem je Zlatko pištolo prislonil še sebi na glavo.

"Na podlagi do sedaj zbranih obvestil in dokazov, obstaja utemeljen sum, da je pokojni izvršil kaznivo dejanje poskusa umora. O navedenem bomo obvestili okrožno državno tožilstvo v Mariboru", je dodala Anita Kovačič Čelofiga in še, da bo Zdravko P. okreval.

Komentarjev 3
  • kapljač 15:34 07.maj 2024.

    Ko se bodo iz ljubosumnja začeli politiki medsebojno ubijati , bo družbi šele šlo na bolje

  • leonardo 14:23 06.maj 2024.

    Uganjevali? Uganjali norčije? Ugibali?. Ne vem ali ob staranju pridobivam na neumnosti ali je izšel kakšen nov pravopis?

  • alen009 13:06 06.maj 2024.

    Pedr posla.