Slovenija
10111 ogledov

Mrtvo pijan, brez vozniške divjal v naselju

alkotest PU Murska Sobota
Policisti so ustavili prehitrega voznika, za katerega se je izkazalo, da je brez veljavnega vozniškega dovoljenja in mrtvo pijan.

V sredo okoli 17. ure so policisti Policijske postaje Murska Sobota ustavili 52-letnega voznika zaradi prehitre vožnje. V naselju, kjer je omejitev hitrosti omejena na 50 km/h, je moški vozil s hitrostjo 74 km/h. 

Policisti so voznika ustavili in med postopkom ugotovili, da je voznik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal kar 1,40 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. 

Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in zasegli avtomobil. Zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. 

Policisti pozivajo vse voznike, da vozijo le trezni in upoštevajo omejitve hitrosti. "Če pa ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali pa uporabite javna prevozna sredstva. Dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o prednosti, prehitevanju, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov ter varnostni razdalji," dodajajo policisti.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 1
  • Idioti 14:35 10.maj 2024.

    Mene zanima samo tole . Bil je brez vozniškega izpita imel pa je avto na svoje ime . Kdo mu je bil skrbnik in zakaj proti njemu ne uvedete postopka ali pa proti tistemu , ki mu je prodal avto ...prikaži več ni pa pogledal , če ima dovoljenje !