Slovenija
87475 ogledov

Pozor, v torek izrazita vremenska sprememba, možen tudi sneg

dež Profimedia
Do nedelje še relativno toplo, v ponedeljek bo zapihal okrepljen jugozahodnik, v torek pa prihaja izrazita vremenska sprememba, možen tudi sneg.

Danes bo deloma sončno s precej gosto koprenasto oblačnostjo. Popoldne bo oblačnost od zahoda naraščala. Pihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V sredo bo pretežno oblačno in povečini suho. Predvsem na zahodu bodo zjutraj možne rahle padavine. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, najvišje dnevne od 13 do 21, na Primorskem do 23 stopinj Celzija.

Obeti: v četrtek bo sončno, v južni in jugovzhodni Sloveniji bo zjutraj in dopoldne še nekaj oblačnosti. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. V petek bo precej jasno in še naprej zelo toplo za ta čas.

Vremenska slika: vremenska fronta je dosegla srednjo Evropo in zahodno Sredozemlje. Nad Alpami slabi in se bo predvidoma razdelila na južni in severni del. Od juga k nam doteka topel in v višinah nekoliko bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: danes bo večinoma sončno, popoldne se bo v krajih zahodno od nas zmerno pooblačilo. Pihal bo jugozahodnik. V sredo bo pretežno oblačno. V sosednjih krajih Italije bodo prehodno možne manjše padavine. Pihal bo severni do severovzhodni veter, ob severnem Jadranu burja. Razen ob Jadranu bo hladneje.

Biovreme: danes bo vpliv vremena na počutje povečini ugoden. V noči na sredo in v sredo dopoldne bodo vremensko najbolj občutljivi imeli manjše z vremenom povezane težave. V sredo popoldne vreme večini ljudi ne bo povzročalo težav s počutjem.

Napoved vremena od 13. do 18. aprila

Od petka do sobote bodo naši kraji pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, ki bo v nedeljo oslabelo. K nam bo dotekal postopno toplejši zrak. V ponedeljek se nam bo približala hladna fronta, ki bo predvidoma v torek prešla naše kraje. Za njo bo k nam dotekal občutno hladnejši zrak, piše na Arsovi spletni strani.

Do nedelje bo prevladovalo sončno in vse toplejše vreme. Dnevne temperature bodo med 20 in 25 °C. Še topleje bo v nedeljo. V ponedeljek bo zapihal okrepljen jugozahodnik, oblačnost bo naraščala. Popoldne bodo že možne padavine. V torek kaže na izrazito vremensko spremembo. Verjetno bo po nižinah deževalo, v višje ležečih krajih bo možen sneg. V sredo in četrtek bo verjetno suho in hladno vreme. Zaenkrat kaže na možnost slane, ko se bo razjasnilo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar Garancija
    Garancija 09:19 10.april 2024.

    Če bo res sneg,potem je to vreme delano in pika

  • sandi76 09:02 10.april 2024.

    Že brusim snežno lopato ... 🤣

  • Avatar NickMason
    NickMason 14:52 09.april 2024.

    preprosto se reče ,da je aprilsko vreme ,muhavo ,ko že misliš da bo poletje pa temu ni tako že drug trenutek