Slovenija
12651 ogledov

Vremenska napoved: naše kraje bo prešla oslabljena hladna fronta

Pomlad A. Š.
Vremenska napoved za naslednje dni: jutri bo še sončno, ponekod bodo možne plohe. V torek popoldne bodo v večjem delu Slovenije nastajale krajevne plohe, v sredo pa nas bo prešla oslabljena hladna fronta.

Zvečer in ponoči bo precej jasno. Proti jutru bo po nekaterih nižinah nastala megla, v zahodnih krajih bo nekaj nizke oblačnosti. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 11 °C, piše na spletni strani Agencije Republike Slovenije za okolje (Arso).

Jutri bo večinoma sončno, več jasnine bo v vzhodnih krajih. Sredi dneva in popoldne bodo predvsem v hribovitih krajih na zahodu možne posamezne plohe. Zapihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23 °C.

Napoved za sosednje pokrajine: zvečer se bo povsod razjasnilo, proti jutru bo ponekod v krajih zahodno od nas nastala nizka oblačnost.

Jutri bo precej sončno in večinoma suho, nekaj ploh bo nastalo v Alpah. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megleno. Zapihal bo jugozahodnik, nekoliko topleje bo.

Obeti: v ponedeljek bo delno jasno, več oblačnosti bo občasno v zahodni Sloveniji. Na severozahodu bodo občasno manjše krajevne padavine. Še bo pihal jugozahodnik, ki se bo okrepil.

V torek bo spremenljivo oblačno, popoldne bodo v večjem delu Slovenije krajevne plohe in nevihte.

Napoved od 8. do 13. maja 2024

V noči na sredo bo naše kraje prešla oslabljena hladna fronta, nad Sredozemljem bo šibko območje nizkega zračnega tlaka s hladnim in nestabilnim zrakom v višinah. V četrtek se bo od zahoda nad naše kraje širil vpliv anticiklona, ki bo v bližini naših krajev vztrajal vsaj do sobote. V nadaljevanju bomo najverjetneje prešli pod vpliv občasno bolj vlažnih severozahodnih vetrov, piše na spletnih straneh Arsa.

V sredo kaže na spremenljivo do pretežno oblačno vreme s krajevnimi plohami in nevihtami. Te bodo verjetno pogostejše sredi dneva in popoldne. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem verjetno zvečer burja. Nekoliko hladneje bo, najvišje temperature bodo od 15 do 20 °C.

V četrtek se bo razjasnilo, še bo pihal severovzhodnik. V petek in sprva v soboto bo sončno, potem pa se poveča možnost za pooblačitve. Možnost za padavine se bo nekoliko povečala od nedelje naprej. Temperatura bo blizu dolgoletnega povprečja za ta čas.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.