Slovenija
1782 ogledov

Zoran Janković: Ali ni čudno, da mi v šestih mesecih niso niti poskusili dati označenega denarja?

MOL Saša Despot
"Jaz sem javno pozival in še vedno, vsakega, ki mi je, kaj dal, da naj se javi," je župan Zoran Janković ponovno komentiral preiskave in sodne procese, ki tečejo proti njemu. Po izločitvi prisluhov v postopku, kjer mu je tožilstvo očitalo, da naj bi od farmacevtke zahteval spolne usluge v zameno za redno zaposlitev, tudi v drugih primerih pričakuje ugodno odločitev.

"Zame je komentar, da je zakonodaja za vse enaka in jo je treba spoštovati," je župan Zoran Janković odgovoril na vprašanje, o izločitvi prisluhov iz dokaznega gradiva v primeru kazenskega postopka zaradi sumov, da naj bi od farmacevtke zahteval spolne usluge v zameno za redno zaposlitev v ljubljanskem Javnem zavodu Lekarna Ljubljana.

Preiskovalna sodnica je - kot je zapisano na osebni spletni strani Jankovića - predlogu njegovega zagovornika ugodila in odredila izločitev in uničenje dokazov, saj naj bi tožilstvo skušalo listine in prisluhe uporabiti nezakonito, po preteku roka dveh let, ki ga predpisuje Zakon o kazenskem postopku.

Sklep še ni pravnomočen, tožilstvo pa je napovedalo pritožbo, saj naj bi šlo za različne interpretacije zakonodaje sodišča in tožilstva. Slednje namreč zagovarja mnenje, da je treba začetek kazenskega pregona razumeti v smislu kakršnekoli aktivnosti tožilstva v smeri nameravanega pregona znotraj dveletnega roka

Ljubljanskemu županu Jankoviću so kriminalisti prisluškovali od 18. aprila 2014 do 18. oktobra 2014. Danes pa je Janković, izpostavil, da so imeli kriminalisti poleg prisluhov možnost tudi sledenja in možnost uporabe označenih bankovcev. "Ali ni čudno, da mi v šestih mesecih niti niso poskusili dati označenega denarja. Vedeli so, da bi jih nagnal," se je spraševal župan.

Glede na to, da odločitev še ni pravnomočna, Janković ni želel napovedovati odločitev, a je pristavil, da bo še naprej dvigoval pošto in hodil, kamor ga bodo vabili.

Janković: Čas za novo preiskavo?

Zoran Janković | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Morda pa je že čas, da naredijo kakšno hišno preiskavo. Morda je zdaj že čas," je še izpostavil Janković in tako kot že večkrat doslej ponovil, da bo kmalu minilo že od prve hišne preiskave, kjer mu je bila povzročena velikanska škoda.

Zoper župana pa še vedno teče več postopkov: zaradi prodaje delnic Mercatorja, donacijo Gratela Ljubljanskemu gradu in Stožic, a župan tudi v teh primerih pričakuje ugodno odločitev. "Jaz pričakujem, da se bo do konca leta ostalo. Verjamem v sodišča in pričakujem, da bo pravica zmagala," je dodal Janković in večkrat ponovil, da bo še naprej dvigoval pošto in hodil, kamor ga bodo vabili.

Janković je odločen, da bo dokazal svoj prav, tudi v primeru poročila KPK, ki mu je očitalo 208 tisoč evrov sumljivih transakcij.

Bo Zoran Janković kandidiral tudi na državni ravni?

Pravi, da na letošnji - predsedniških volitvah - zagotovo ne, glede parlamentarnih pa dodaja, da bo odločitev najprej sprejel na podlagi odločitve svojih sodelavcev, nato pa še svoje.

Komentarjev 33
  • franke 11:21 12.julij 2017.

    ŽE KDAJ BI MORAL V ZAPOR.UPAM DA SE BO NAJDU ENKRAT SODNIK KI IMA JAJCA IN GA OBSODI. KOLK NAM JE ŽE POKRADU. PA NIKOME NIŠTA.

  • kapibara 06:56 12.julij 2017.

    SLO je ŽAL Gubernija :-(

  • kapibara 06:50 12.julij 2017.

    Čudno da je lekarnarka potihnila !- Le za kaj ? Lahko da je na eni strani mize kupček denarja na drugi strani pa calibr 9mm