Šport > Kolesarstvo
20071 ogledov

"Konec je, mrtev sem!" Nemočni Madžar citiral Pogačarja

Instagram
Madžarski kolesar je na domiseln način povzel svoj spodleteli poskus, da bi na prelazu Foscagno pariral letečemu Tadeju Pogačarju.

Madžarski kolesar Attila Valter je priznal, da v odločilnih kilometrih kraljevske etape dirke po Italiji ni imel prav nobenih možnosti proti zmagovalcu Tadeju Pogačarju

Valter je bil del zasledovalne skupine, katero je slovenski as prehitel v lovu za tedaj vodilnima Georgom Steinhauserjem in Nairom Quintano, potem ko se je slabih 15 km pred ciljem odlepil od glavnine na prelazu Foscagno.

Pogačar Priznanje rivala Šport Vsi so vedeli, kaj pripravlja Pogačar, storiti niso mogli ničesar

Ko se je Pogačar s silovitim tempom odpeljal mimo skupine z modro majico, se mu je Valter hitro prilepil na zadnje kolo, a se je njegov poskus sledenja najboljšemu kolesarju na svetu končal že po nekaj sto metrih.

Madžar se je po etapi, v kateri je zasedel 18. mesto, oglasil na Instagramu, kjer je s svojim zapisom nasmejal tudi vodilnega kolesarja na Giru.

Tadej Pogačar Giro Šport Bivši slovenski kolesar 19 let držal rekord, nato je prišel Pogačar

"Slišal sem, da se nam Pogačar na predzadnjem klancu zelo hitro približuje. Pripravil sem se, da mu bom sledil, vendar sem moral kmalu opustiti svojo namero. To je bil dober test zame. Od takrat naprej sem trpel do cilja, a sem lahko vseeno zadovoljen s svojo predstavo. Imel sem močne noge," je povedal Valter, ki je odpeljal taktično vrhunsko etapo.

"Vedno sem se znašel v pravi skupini, kjer sem lahko potrpežljivo dirkal. Ker so bili zraven tudi kandidati za visoka mesta v skupni razvrstitvi, sem se lahko bolj prepustil toku dogajanja."

Tadej Pogačar Po zmagi Šport Pogačar: "Ko sem bil mlad, sem gledal Quintano in Frooma ..."

Po etapi je objavil fotografijo kratkotrajnega "boja" s Pogačarjem in pripisal: "Konec je, mrtev sem."

Gre za Pogačarjev slavni citat iz 17. etape lanske dirke po Franciji, ko je med brutalnim vzponom na La Loze oznanil svoj poraz proti kasnejšemu zmagovalcu dirke Jonasu Vingegaardu.

Zabavni domislici se je nasmejal tudi slovenski kolesar, ki je Madžara oklical za legendo in svojemu komentarju dodal še dve stisnjeni pesti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice