Šport > Kolesarstvo
5661 ogledov

Tako je Pogi preživel prosti čas z najboljšim kolegom

Tadej Pogačar, Michael Matthews Profimedia
Tadej Pogačar si je vzel nekaj časa zase.

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar je minuli konec tedna še drugič v svoji karieri zmagal na dirki Liege - Bastogne - Liege in tako prišel do svoje šeste zmage na spomenikih. Vso konkurenco je zlomil okoli 35 kilometrov pred ciljem, ko je napadel na slovitem vzponu La Redoute, nato pa mu nihče ni mogel slediti do cilja.

Po sedmi zmagi v šele svojem desetem tekmovalnem dnevu sezone si je Pogačar vzel odmor do začetka dirke po Italiji. Ta bo na sporedu od 4. do 26. maja. 

Prosti čas je Pogi izkoristil za druženje z Michaelom Mathewsom, Avstralec sicer velja za njegovega najboljšega prijatelja v kolesarski karavani. Dvojec, ki je skupaj stal tudi na stopničkah letošnjega Milano - Sanrema, si je vzel čas za karting, pridružila pa sta se mu tudi Pogačarjeva moštvena kolega Tim Wellens in Alessandro Covi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michael Matthews (@bling90)


"Izjemen dan z 'dečki' na kartingu v južni Franciji. Lepo je bilo za nekaj časa odmisliti kolesarstvo," je zapisal Mathews.

Kolesar moštva Jayco–AlUla se je nato povzpel na najvišjo stopničko zmagovalnega odra, tokrat mu je moral priznati premoč tudi Pogačar. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice