Opečene kruhke namažite z domačim fižolovim namazom. Zelo okusno in zdravo.
Sestavine:
- 1 francoska štruca (baguetta)
- 1 konzerva belega fižola (vrsta Canellini)
- 10 listov žajbla
- 5 žlic olivnega olja
- 1 strok česna
- 1 limona (sok)
- sol
- poper
- paprika v prahu
Priprava:
- Za kruhke s fižolom in žajbljem narežemo francosko štruco na rezine ter jih položimo na pekač in pokapljamo z olivnim oljem. V pečici pečemo 5 minut pri ca. 160°C.
- Za maso iz fižola in žajblja odcedimo fižol in fino narežemo žajbelj. Zmečkamo s stisnjenim česnom, limoninim sokom in olivnim oljem. Najboljše to naredimo z vilico.
- Začinimo s soljo in poprom. Na kruhke z žlico naredimo kupčke iz mase. Kruhke s fižolom in žajbljem posujemo s papriko v prahu in postrežemo.