Magazin
304 ogledov

Fižolov namaz

fižolov namaz Blanka Kefer
Opečene kruhke namažite z domačim fižolovim namazom. Zelo okusno in zdravo.

Sestavine:

  • 1 francoska štruca (baguetta)
  • 1 konzerva belega fižola (vrsta Canellini)
  • 10 listov žajbla
  • 5 žlic olivnega olja
  • 1 strok česna
  • 1 limona (sok)
  • sol
  • poper
  • paprika v prahu

Priprava:

  • Za kruhke s fižolom in žajbljem narežemo francosko štruco na rezine ter jih položimo na pekač in pokapljamo z olivnim oljem. V pečici pečemo 5 minut pri ca. 160°C.
  • Za maso iz fižola in žajblja odcedimo fižol in fino narežemo žajbelj. Zmečkamo s stisnjenim česnom, limoninim sokom in olivnim oljem. Najboljše to naredimo z vilico.
  • Začinimo s soljo in poprom. Na kruhke z žlico naredimo kupčke iz mase. Kruhke s fižolom in žajbljem posujemo s papriko v prahu in postrežemo.

več receptov za namaze poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.