Nepogrešljiva začimbnica
Navadni peteršilj je dvoletna zel, katere listi in stebla se uporabljajo kot izvrsten dodatek k jedem v evropski, ameriški in tudi azijski kuhinji. Drobno nasekljane liste in stebelca dodajamo juham, omakam, krompirju in mesu. Svetla korenina je prav tako lahko okusna dopolnitev arome juh in raznovrstnih obar.
Iz olivnega olja, drobno narezanega česna in nasekljanih svežih lističev peteršilja pripravimo domačo tržaško omako, ki bo služila kot zanimiva priloga k vsem vrstam ribjih jedi. Zraven postrezite še kos sveže limone. Dober tek!
Izjemen diuretik
Peteršilj zoper slab zadah
Če imate težave s slabim ustnim zadahom, žvečite sveže utrgane in oprane liste peteršilja. Svež peteršilj prav tako vsebuje celo vrsto vitaminov, pomaga pri izkašljevanju in bolečinah v črevesju.