Magazin > VIP
16732 ogledov

Ministrica Švarc Pipan razkrila eno najbolj intimnih stvari!

Dominika Švarc Pipan Flickr Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan
Sočustvuje z vsemi, ki gredo trenutno čez to.

Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan je pred kratkim v reviji Jana novinarki Sonji Javornik razkrila, da sta s svojim partnerjem Maticem Pipanom šla skozi postopek umetne oploditve. Povedala je, da se je od svojega 37. leta dalje trudila zanositi, a ji je uspelo v 42. letu, v postopku umetne oploditve v Pragi. Čez vsa ta leta je veliko prejokala in izkušnjo s splavi opisuje kot grozno in žalostno.

Na svojem Facebook profilu je zapisala naslednje: Dolgo je trajalo, da sem našla mir in moč deliti najino IVF zgodbo. Nobena ni lahka, veliko parov in žensk tiho trpi, se bori, upa in obupuje. Ko sem sama šla čez to, sem si obljubila, da bom svojo izkušnjo delila, ko bom zmogla. S sočutjem s tistimi, ki jim ni uspelo, s stiskanjem pesti za tiste, ki se še borijo. Morda komu olajša težke trenutke, morda komu da upanje. Vedno sem na voljo tudi za pogovor, nasvete, pomoč tistim, ki bi to na svoji IVF poti potrebovali. Niste sami. Hvaležna, da se je najina končala s čudežem, ki ni podarjen vsakomur. Hvaležna mojemu Maticu Pipanu, družini prijateljem in sodelavcem na Ministrstvu za pravosodje za vso podporo v vseh fizičnih in čustvenih stiskah, skozi katere sva šla. Za sočutje in strokovnost zdravstvenega osebja, ki nama je pomagalo, na UKC Ljubljana in v Pragi. Za vso dodatno in alternativno medicinsko podporo Dušici Košir, Darji Strah in Darku Janežiču. Zaradi vseh vas sem danes mama. Ni samoumevno. Hvala, draga Sonja Javornik, da sva se lahko tako odkrito in toplo pogovarjali, za medsebojno razumevanje. In hvala izjemni Mateji Jordanović Potočnik za krasne fotografije.”

Ministrica je novinarki razkrila tudi, da se vsak dan zahvali za svojo hčerkico Klaro

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 14
  • lojs 14:03 28.junij 2023.

    zakaj nam še kaj več ne razkrije? ... mislimo to so zelo pomembne informacije, kdaj ima rdečo, kdaj je razpoložena za seks, kam gre na dopust, kje bo kakšna fešta, pa piknik ... tole so same uporabne informacije, mogoče bi ...prikaži več pa kakšnega migranta zamikala, kdo bi vedel

  • DEJ11 13:14 28.junij 2023.

    Zakaj takšne stvari razlaga, koliko parov v Sloveniji si oploditve v tujini ne more privoščiti....

  • bi_ba 12:50 28.junij 2023.

    Tovrstnih osebnih stvari se ne oglaša okoli, res ni primerno.

Sorodne novice