Slovenija
23 ogledov

Naslov so zamenjali že 20-krat

Novi brezdomci. Družine, ki ne zmorejo plačati najemnine in se zato selijo. Občina jih ni opazila.

“Srečujemo se z novo pojavno obliko brezdomstva – gre za družine, ki ne zmorejo plačevati stroškov stanovanja in se zato selijo z naslova na naslov,” nam je povedala Barbara Ozimek iz območnega združenja Rdečega križa (OZRK).

Kot pravi Gregor Vidic, so tovrstne primere brezdomstva opazili tudi na Škofijski karitas: “Obravnavamo celo družino, ki je svoj naslov iz takšnega razloga zamenjala že 20-krat, in takšno, ki ima dokumentacijo na štirih naslovih.”

Stiske evidentirajo

Primeri so znani tudi centru za socialno delo, a nam več o tem, kot je dejal direktor Alojz Simončič, ne morejo povedati. Na mestni občini pa so nam dejali, da te skupine prosilcev stanovanja ni bilo posebej opaziti: “Vsi, ki želijo stanovanje, so v takšnih ali drugačnih stanovanjskih stiskah; naša služba jih evidentira za prihodnji razpis za oddajo neprofitnega stanovanja v najem, 
ko bo to na voljo.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.