Slovenija
15 ogledov

V Ljubljano prinesli pomlad

1/24
Žurnal24 main
Viniški folkloristi iz Bele krajine k predsedniku Danilu Türku danes prinesli pomlad. Skupaj s skupino iz Velike Gorice gredo v torek še k hrvaškemu predsedniku Ivu Josipoviću.

Folklorna skupina Kulturno-umetniškega društva Vinica že 23. leto v Ljubljano prinaša pomlad. Vedno jih sprejme slovenski predsednik, ki mu predajo brezovo vejico s sporočilom: "Iz Bele Krajine vam v belo Ljubljano z Zelenim Jurijem prinašamo to zeleno vejico in z njo pomlad. Shranite jo do naslednjega jurjevega in naj vam bo vse leto srečno in uspešno!"

Folklorni delegaciji sta se pridružila tudi metliška županja Renata Brunskole in podžupan občine Črnomelj Anton Vrščaj, tako kot že lani pa je viniške folkloriste spremljala tudi skupina Folklorni ansambel Turo polje iz hrvaške Velike Gorice. Z njimi se bodo v torek podali še do hrvaškega predsednika Iva Josipovića.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.