Šport
18 ogledov

Kiel poražen po 426 dneh

kavticnik_main Žurnal24 main
Veliki derbi nemškega rokometnega prvenstva je prinesel prvi poraz Kiela pred domačimi gledalci po natančno 426 dneh.

Derbi 12. kola nemškega rokometnega prvenstva med obema najvišje uvrščenima moštvoma na lestvici Kielom in Hamburgom je prinesel prvi domači poraz Kiela po natanko 426 dneh. Derbi je upravičil svoj predznak, saj so gledalci videli izjemno napeto tekmo, v kateri sta se obe ekipi redno menjavali v vodstvu, prvi polčas pa je z zadetkom razlike (16:15) pripadel rokometašem Kiela. Tekma se je prelomila v 48. minuti, ko je ob edini izključitvi Vida Kavtičnika Hamburg povedel s štirimi goli razlike (25:29), kljub hitremu odzivu igralcev Kiela pa je v ključnih napadih Hamburg z zadetkoma Hensa in Ahlma vendarle prišel do zaslužene zmage.

Blestel je Korejec Yoon z 11 zadetki, medtem ko naša predstavnika Vid Kavtičnik in Aleš Pajovič nista imela najboljšega dne. Kavtičnik je srečanje končal kot drugi strelec svojega moštva s petimi zadetki, Pajovič pa je dodal še dva. Na seznamu strelcev nemškega prvenstva je Kavtičnik še vedno najboljši slovenski strelec s 60 zadetki, tesno za petami pa mu sledi Roman Pungartnik, ki je dosegel le en zadetek manj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.