Šport > Nogomet
8 ogledov

Sta Američana dvignila roke od Liverpoola?

George Gillett (levo) in Tom Hicks (desno) sta se morda zmotila v svojih računic Žurnal24 main
Ameriška lastnika Liverpoola George Gillett in Tom Hicks razmišljata o prodaji Liverpoola, na kar naj bi vplivala predvsem izgradnja novega stadiona in manjši prihodki od predvidevanj. Kljub temu bi se jima posel z Liverpoolom lahko bogato obrestoval.
 

Če prodata, bosta zaslužila

Arabska družba je pripravljena za odkup lastniškega deleža plačati 500 milijonov funtov, kar pomeni, da bi Gillett in Hicks v pičlih šestih mesecih s preprodajo kluba zaslužila mastnih 75 milijonov funtov!

Američana George Gillett in Tom Hicks naj bi po nekaterih informacijah z Otoka sodeč dvignila roke od Liverpoola, razlog pa naj bi bil predvsem finančne narave. Kot je znano, sta oba ameriška podjetnika pred letom dni kupila najtrofejnejši angleški klub vseh časov za 420 milijonov angleških funtov, nakup pa sta v celoti financirala z dolgoročnimi bančnimi posojili. S tem sta si oba lastnika Liverpoola nakopala kar 350 milijonov funtov dolga, ki naj bi se v prihodnosti ob selitvi na nov štadion ter nenehnih zahtevah trenerja Rafaela Beniteza po novih okrepitvah še dodatno povečal. Že konec tega meseca bosta morala Gillett in Hicks banki, ki je odobrila posojila (Royal Bank of Scotland) vrniti del glavnice v višini 20 milijonov funtov, to pa poročanju angleških medijev vsaj enemu od obeh ni najbolj povšeči. Je torej Američana spodletelo? Odgovor je lahko vsej prej kot pozitiven – za nakup Liverpoola se je že pred letom dni resno zanimala arabska investicijska družba pod imenom Dubai International Capital, na čelu katere sedi dolgoletni pristaš Liverpoola Sameer Al- Ansari. Vodstvo Liverpoola na čelu z direktorjem Rickom Parryjem je tedaj zavrnilo arabsko ponudbo in sprejelo predlog George Gilletta in Toma Hicksa, ki sta se ob prihodu v klub tudi zavezala za takojšnje pokritje dolga v višini 44 milijonov funtov. Najslajši del te zgodbe za Američana še sledi: arabska družba je pripravljena za odkup lastniškega deleža plačati 500 milijonov funtov, kar pomeni, da bi Gillett in Hicks v pičlih šestih mesecih s preprodajo kluba zaslužila mastnih 75 milijonov funtov!

Arabski lastniki menda s financiranjem slovitega angleškega kluba ne bi imeli težav. Al-Ansari je pripravljen investirati v novi stadion, ki bo čez leto dni zamenjal sloviti Anfield, prav tako pa je pripravljen tudi vložiti sredstva za nakup novih igralcev. Vprašanje je le, čigavim predlogom bi Arabec moral ustreči – Rafael Benitez po nepripričljivih nastopih Liverpoola v angleškem prvenstvu izgublja zaupanje obeh ameriških lastnikov, kot možen naslednik Španca pa se je ponudil kar njegov nekdanji veliki tekmec Jose Mourinho.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.