Šport
5 ogledov

V Evropi dva remija

celje-ivry502_301 Žurnal24 main
V soboto sta bila v evrospkih tekmovanjih na delu dva slovenska rokometna predstavnika. Oba sta iztržila točko. Celje v LP pri Vaezpremu, Gold Club pa v pokalu EHF z Bosno Visoko. Trebnje v nedeljo, Gorenja v sredo.

Celjani so imeli že na uvodni tekmi lige prvakov bržčas najtežje delo. Pomerili so se s favoritom skupine F Veszpremom. Celo tekmo so lovili rezultat in na koncu, tudi z manjšo pomočjo sreče, iztržili tako želeno točko (24:24). Odgovor je torej padel: Celje PL je v LP tudi letos konkurenčno. Naslednjo tekmo bodo Celjani odigrali 6. oktobra, ko bodo gostili Valur iz Rykjavika.

V pokalu EHF, ki nekako spada v drugi kakovostni razred evropskih tekmovanj je Gold Club gostil Bosno Visoko. Tekmec je bil slovenski javnosti precej neznan, kar pa ne pomeni, da je nekvaliteten. To je navsezadnje tudi dokazal. Na tradicionalno vročem Hrpeljskem parketu je remiziral z Gold Clubom (37:37). V taboru "kockarjev" so bili najbolj razpoloženi Koražija, Štefanič in Markičević. Dosegli so po 6 golov. Na bosanski strani pa je bil za vratarja  Mustafo Torla nerešljiva uganka Mustafić. Premagal ga je kar sedemkrat. Hrpeljce 7. novembra tako čaka sila težko gostovanje v Bosni.

V nedeljo se bo Trimo iz Trebnjega v Pokalu poklanih zmagovalcev pomeril z madžarsko ekipo Pler-AirportKC, v sredo pa bo Gorenje gostilo Pick Szeged.

Slovenski predstavniki v evropskih tekmovanjih
Liga prvakov

Veszprem : Celje PL 24:24
Vujin 7; Špiler in Kozlina po 5

Sreda, 3. oktober
Gorenje - Pick Szeged

Pokal EHF

Gold Club : Bosna Visoko 37:37 (21:16)
Koražija, Štefanič in Markičević po 6; Sirčo 0, Mustafić 7

Pokal pokalnih zmagovalcev
Nedelja, 30. september:
Trimo Trebnje - Pler-AirportKC

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.