Svet
1 ogledov

FBI: aretirani moški grozil Obami

Barack Obama (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Jutri bo stopil pred sodnike nekdanji vojak, ki je med drugim načrtoval atentata na sedanjega in nekdanjega ameriškega predsednika Obamo in Clintona.

Robert Anthony Quinones, ki se je v ponedeljek s talci zabarikadiral v bolnišnico v oporišču v Georgii, a se je na srečo vse izteklo brez žrtev, je obtožen več kaznivih dejanj, med drugim tudi groženj z umori ameriškega predsednika Baracka Obame in nekdanjega predsednika Billa Clintona.

Ko so ga med zaslišanjem vprašali, kako resne so bile grožnje, je izjavil: "Na lestvici od 1 do 10 dobijo deset." Med preiskavo njegove hiše so po poročanju CNN agenti FBI odkrili pravo skladišče orožja: pištole, puške, nože in celo bajonete. Poleg tega so našli knjige o Osami bin Ladnu, bombašu iz Oklahome, ruski mafiji in priročnik FBI o reševanju talcev.

Quinonesa so sicer februarja odpustili iz vojske, vendar je v oporišču še naprej delal kot civilist. V ponedeljek je ugrabil nekaj talcev, se zaprl v bolnišnico in zahteval pomoč psihiatra.

Za zdaj o razlogih za takšno dejanje molči tudi njegov odvetnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.