Magazin > VIP
1211 ogledov

Tako Raiven odgovarja nevoščljivcem

Raiven Eurosong 2024 Profimedia
Naša letošnja evrovizijska predstavnica pred sobotnim finalom pravi, da morajo "izpiliti" le še to ...

Čestitke za polfinalni nastop, ste zadovoljni? Kaj bi v finalu še spremenili?

Zelo smo zadovoljni z nastopom, gre res za najboljši možni prikaz dela, v katerega smo vlagali svoj trud in energijo. Mislim, da ni ničesar, kar je v moji moči, da bi še spremenila za finalni nastop, malo bomo mogoče še popravili kadre. Zaupam svoji ekipi, zaupam sebi in komaj čakam, da se vrnem na evrovizijski oder, kjer se počutim res sproščeno.

Je bila uvrstitev v finale še slajša, ker vam je stavnice niso napovedovale?

Zagotovo. 

Kako so se odzvali ostali polfinalisti, je bil kdo še posebej prijazen ali nevoščljiv? 

Predvsem se podpiramo. Z večino izvajalcev sem imela priložnost, da smo skupaj začeli to evrovizijsko zgodbo že na predevrovizijskih zabavah, ki sem jih obiskala v Madridu, Barceloni, Londonu, Amsterdamu in Stockholmu. In morda se tudi zato počutim tako sproščeno v evrovizijskem "mehurčku". 

Raiven Eurosong 2024 | Avtor: Profimedia Profimedia

Omenili ste slabo podporo iz Slovenije, veliko je bilo negativnih odzivov, vas je to prizadelo (kaj najbolj) ali spodbudilo, da ste dali od sebe še več?

Naučila sem se, oziroma se še učim vsak dan znova, da se ne obremenjujem s stvarmi, nad katerimi nimam vpliva. Moje misli so bile osredotočene v nastop.

Se vam zdi, da Raiven kot Veronika in tako kot Veronika med Slovenci ni razumljena?

Težko vprašanje. Želim si, da moja glasba in ustvarjanje doseže čim širši krog ljudi, po drugi strani se zavedam, da je specifična. Umetnost ni matematična enačba, ki jo moraš razumeti, analizirati ali razvozlati. Umetnost so čustva in umetnost je zame sredstvo izražanja, ki jo na koncu dneva vsak čuti po svoje.

Koliko Veronike in koliko Raiven je v Sari? Sta del vas ali le vaši odrski osebnosti? 

Ta odgovor je preprost: Jaz sem, ti si - Veronika. 

Komentarjev 15
  • Ender3 14:56 09.maj 2024.

    S takšno fasado se jaz ne bi potikal po svetu.

  • Pierre 12:05 09.maj 2024.

    Najprej naj skoči potem pa reče hop. Glede nastopa, pa je imela Ditka Haberl na odru le večerno obleko in salonarje brez vseh teh jajc, ni kazala jošk ....enako Elda Viler pa še katera.

  • Avatar Latissa
    Latissa 09:52 09.maj 2024.

    jaz ne poznam Raiven preveč, nisem poslušala njenih pesmi. Ampak nastop je bil mega dober, spektakularen, fenomenalen, da ti dih vzame. Noro dobri plesalci, mimika, glas.... ponosna na čudovito predstavo SLO in zaslužen finale!

Sorodne novice