Šport > Košarka
3164 ogledov

Luka in kolega poskrbela za prvi takšen dosežek v ligi NBA

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je tokrat dobil nepričakovano pomoč.

Dallas Mavericks so na drugi tekmi serije proti moštvu Oklahoma City Thunder v gosteh zmagali s 119:110 in najboljši ekipi Zahoda po rednem delu sezone odvzeli prednost domačega igrišča. V drugem krogu končnice je zdaj rezultat v zmagah izenačen na 1:1. Naslednja dvoboja bosta odigrana v Teksasu.

Če je na dosedanjih dvobojih slovenski as v napadu lahko računal na pomoč Kyrieja Irvinga, je tokrat na nasprotnikovi polovici igrišča dobil nekoliko nepričakovano pomoč s strani. P. J. Washingtona. Oba sta OKC-ju nasula po 29 točk. Pri tem sta blestela pri metu za tri točke, skupno je ta znašal 12/19 (Luka 5/8, Washington 7/11). 

Ob takšni predstavi je dvojec poskrbel za dosežek, ki ga liga NBA še ni videla. Prvič v zgodovini se je na tekmi končnice namreč zgodilo, da sta dva košarkarja iz ene ekipe zbrala po vsaj 25 točk, pet zadetih trojk in 10 skokov (Luka 10, P. J. 11). Washington je že v prvem polčasu, ko je vknjižil 19 točk, izboljšal svoj najboljši strelski učinek v končnicah v karieri.

Luka Dončić in soigralci bodo naslednjo tekmo odigrali že v soboto, dvoboj se bo začel ob 21.30 po slovenskem času. Doslej sicer tekme, ki so se v tokratnem 'play-offu' začele v zgodnjih popoldanskih urah, Dallasu niso ustrezale.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice