Ambient
49 ogledov

Interier za razstavo likovnih del

Galerija Slovenske konjice
1/9
Erik Vodenik
Mlad arhitekt, ki ustvarja po navdihu, je poskrbel za zasnovo arhitekturnega interjerja.

V dneh pred kulturnim praznikom so v Slovenskih Konjicah odprli Galerijo in pregledno razstavo Likovnih prijateljevanj v prostorih založniškega podjetja Novice. V ta namen so v večnamensko razstavišče preuredili mansardne prostore objekta.

Avtor arhitekturnega dela projekta je študent podiplomskega študija arhitekture Erik Vodenik. Medijska družina: Novice in Radio Rogla že dve desetletji organizira Likovna prijateljevanja Slovenske Konjice – Zreče – Loče. Nova galerija Likovnih prijateljevanj je tako rezultat in krona skupnih prizadevanj. V ta namen so v večnamensko razstavišče preuredili mansardne prostore medijske hiše.

Arhitekturo interierja je zasnoval Erik Vodenik, študent podiplomskega študija arhitekture. Osrednji element razstavišča predstavljajo drsni paneli, ki so nosilci slikarskih platen. Z njimi je možno prostor preoblikovati tako, da je v njem možno organizirati različne družabne, kulturne in poslovne dogodke. Prostor dopolnjujejo še drugi elementi, kot so razstavni inventar, frontalna dekorativna stena in dekorirana stena z portreti slikarjev. Erik Vodenik je predstavnik mlade generacije ustvarjalcev na področju arhitekture, izšolan v Mariboru. Sam zase pravi, da ustvarja po navdihu. Navdih črpa iz dialoga, ki se vzpostavlja med njim kot ustvarjalcem, investitorji in drugimi potencialnimi uporabniki njegovih kreacij. Verjame, da je možno na podlagi odprte komunikacije med vsemi deležniki v načrtovalskem procesu priti do kvalitetnih prostorskih rešitev. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.