Avto
6 ogledov

10 najbolj zaželenih med Evropejci v 2011

VW Golf bluemotion/TSI
1/10
Žurnal24 main
Golf ostaja nesporni evropski prvak, saj je najbolj prodajan novi avtomobil lanskega leta v EU. Lestvica prvih desetih se od slovenske lestvice kar precej razlikuje. Preverite sami.

Številke kažejo, da med prvimi deseti modeli prevladujejo le nemški in francoski avtomobili, glavnino smetane pa pobere znamka Volkswagen. Zanimivi so zlasti odlični rezultati golfa, še posebej, ker je za konec letošnjega leta že napovedana nova, sedma generacija.

V Sloveniji je situacija drugačna, saj sta na vrhu renault clio in megane, fiesta, ki je v evropskem merilu tretja, pa je v Sloveniji šele na 11. mestu.

Škode, Fiata, Hyundaija in Citroëna, ki imajo svoje modele v slovenski statistiki med prvih 10, na evropski lestvici ni tako visoko.

Sicer pa je prodaja na vseh največjih avtomobilskih trgih v EU z izjemo Nemčije padla. Pri nas so trgovci prodali dobrih 58 tisoč novih avtomobilov, kar je tudi malenkost slabše od leta 2010.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.