Avto
984 ogledov

Alarmantno: Volkswagnov šef omenja celo preživetje

Volkswagen logo logotip Profimedia
Razmere v Volkswagnu po besedah izvršnega direktorja alarmantne.

Razmere v Volkswagnu so po besedah izvršnega direktorja Oliverja Bluma alarmantne. "Potrebne bodo drastične spremembe, če želimo preživeti," je zapisal v nedeljskem Bildu. Kot je izpostavil, se prodaja vozil v Evropi zmanjšuje, ob tem pa na trg vstopa nova konkurenca iz Azije. "Pita se je zmanjšala, za mizo pa imamo več gostov," je ponazoril.

Evropska avtomobilska industrija se, kot je v nedeljski številki nemškega časnika Bild zapisal Blume, sooča z novimi izzivi, gospodarsko okolje pa se je poslabšalo, "zlasti za Volkswagen". Kljub temu pa podjetje ne bo zapustilo svoje domovine, obljubo izvršnega direktorja povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Volkswagen tovarna proizvodnja | Avtor: Epa Epa

"Predani smo Nemčiji, saj je Volkswagen oblikoval celotne generacije. Imamo zaposlene, katerih dedki so delali v podjetju. Želim, da bodo lahko tu delali tudi njihovi vnuki," je dejal.

Volkswagen še nikoli ni zaprl tovarne v Nemčiji in od leta 1988 tudi ni zaprl nobene tovarne na svetu.

A kot dodaja dpa, je slaba prodaja poslovodstvo prisilila v razmislek. Ta teden se je pred stavbo Volkswagnovega sedeža v Wolfsburgu zbralo okoli 25.000 delavcev, kjer jim je vodstvo predstavilo načrtovane ukrepe.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • rd2dmk2 20:03 09.september 2024.

    nemčija ima katastrofalno šolstvo in od tam prihaja neuk kader. in ti bodo naredili preboj. malo morgen. politično vodstvo so debili, ki užajao namesto doktorjev znanosti in iinžinerjev mafijo vsega mavričnega spektra. in žal ji ni pomoči. na žalost patudi ...prikaži veči nam, ker smo zajebal vse. 30 let nazaj je naša Delta opremljala in učila kitajsko z računalniško tehnologijo. danes-citiram govorca in dokumentraca : "nas ne vzamejo niti za vajence".stran od EU in začet delat za arabce in azijo.

  • Avatar Jašna53
    Jašna53 19:54 09.september 2024.

    Edini VW v moji lasti je bil HROŠČ in to 2x, vse ostalo je drek od VW!!

  • sandi76 19:23 09.september 2024.

    Wolksvagen že leta nabija cene svojih avtomobilov preko vseh meja . Delavcem talajo umetne dobičke, lastniki si delijo dividende in nagrade. Tako stanje se je moralo prej ali slej končati. Da nek avtomobilček skoraj za 2 osebi stane blizu 20000 ...prikaži več eur je pač nepojmljivo. Prav privoščim jim malo krize, da jih postavi na realna tla.