Avto
87233 ogledov

Ali veste, kaj predstavlja ta prometni znak?

Reševalni pas/Twitter
Gre za ogroženo vrsto med prometnimi znaki.

Pomen prometnega znaka je zelo preprost: opozarja na "črna mesta" oziroma "črne pike" v prometu, torej nevarna mesta na cestah. Britansko ministrstvo za promet je že leta 1955 odobrilo nov tip prometnega znaka za uporabo na mestih, kjer so bile nesreče pogoste oziroma so se končale s hudimi posledicami. Rdeč trikotnik dopolnjuje črni krog v sredini znaka.

Prometni znaki In še ostali ... Avto Na naše ceste prihajajo povsem novi prometni znaki

Znak se je kmalu po predstavitvi razširil po vsem svetu, a je njegova priljubljenost s časom padla na zgodovinsko nizko raven. Prometni strategi ga imajo za nepotrebnega, danes pa naj bi v Veliki Britaniji ostal le na enem mestu. Po pričevanju voznikov boste te znake danes našli le še v Hongkongu.
 

Komentarjev 7
  • zvestsebi 06:50 01.februar 2022.

    Nič narobe, če bi ta znak zasedel mesta po Sloveniji tam kjer so se zgodile in se še dogajajo hude nesreče, namesto, da stojijo znaki 60 pa čez pedeset metrov 70, pa čez osemdeset metrov zopet 50 in tako naprej ...prikaži več v nedogled samo za to, da ustvarjajo pogoje za polnjenje DP. Da pa se prehiteva čez polno črto, v škarje, vozi skozi rdečo, izsiljuje prednost... to nikogar ne zanima, še posebaj ne tistih, ki odločajo o prometu in izboljšavah

  • Avatar Fenstiolla
    Fenstiolla 22:49 31.januar 2022.

    Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 11:22 31.januar 2022.

    Janezova črna luknja, ki požira naš denar...