Avto
20 ogledov

Arabci po dveh kolesih pri 190 km/h

Akrobacija Youtube
Avto na dveh kolesih pri 190 km/h, mladeniči pa le še spodbujajo voznika.

"So nori ti Arabci," bo gotovo marsikdo pomislil ob posnetku trojice iz države nekje na Bližnjem vzhodu. Tam so sicer znani po nenavadni ljubezni vožnje avtomobilov po dveh kolesih, ki si jo lahko privoščijo na povsem ravnih prometnicah.

Vozniku toyote je sicer treba priznati spretnost, da pri okoli 150 km/h postavi avtomobil pokonci brez rampe in zgolj z manevrom prek roba cestišča in nazaj. A hkrati ni potrebno ugibati, kako bi se končalo z nepripetimi potniki, če bi šlo le malenkost kaj narobe.

Sopotnik vneto kaže na merilnik hitrosti, na katerem je igla na koncu dosegla neverjetnih 190 km/h, vendar sama primerjava hitrosti pobiranja cestnih označb daje vedeti, da je avtomobil vozil počasneje. Vzrok za razliko naj bi bilo po eni od razlag prav dejstvo, da sta bili dve kolesi v zraku in sta se zato vrteli precej hitreje, kar pa je vplivalo na merilnik.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 11:18 13.avgust 2014.

    Za izvedbo vožnje na dveh kolesih , z stalno hitrostjo , je potrebno imeti zaporo diferenciala , kar pa nobden nima razen terencev . Tale star avto - volan zavit in obvit s povojem - je prirejen ravno za tako ...prikaži večo vožnjo , kar pomeni , da šofer obvlada tako vožnjo in tu ne gre za nevarne zadeve .