Avto > Avto nasveti
1431 ogledov

750 slovenskih voznikov za 1 evro izboljšalo zaviranje

Peugeot
Pri Peugeotu so v mesecu marsu pripravili zanimivo kampanjo pod naslovom Dnevi varnosti pri Peugeotu, ki je bila namenjena izboljšanju varnosti vseh udeležencev na cestah. Odziv je bil dober, saj je kar 650 njihovih fizičnih strank zamenjalo diske na svojem avtomobilu.

Fizičnim strankam vseh znamk vozil, ki so do konca aprila obiskale pooblaščeni servis Peugeot, so ob menjavi zavornih ploščic za le 1 evro brezplačno zamenjali tudi zavorne diske. Pri Peugeotu so naredili analizo in zapisali, da je bila akcija izjemno uspešna. V dobrem mesecu in pol so ob menjavi zavornih ploščic zamenjali tudi zavorne diske 750-ih vozil. Prepričani so, da so vozila z novimi zavorami prispevajo k boljši varnosti na cestah.

 Direktor poprodaje in nadomestnih delov pri Peugeotu, Tomaž Kukovec, je ob tem povedal: "Z akcijo smo želeli prispevati k varnosti na cestah. Veseli nas, da smo v tako kratkem času, v mesecu in pol, realizirali količine za kar šest mesecev ter zamenjali diske na 750-ih vozilih. Vlaganje v varnost je nekaj, kar jemljemo zelo resno, in ponosni smo, da lahko na ta način prispevamo k zmanjšanju tveganj na cestah."

Zavore in zavorni disk | Avtor: Profimedia Profimedia

Zavore so ključne za varnost na cestah. Poleg uporabe primernih pnevmatik je pomembno tudi redno vzdrževanje zavor, saj se zaviralna pot vozila povečuje s kvadratom hitrosti in se še dodatno podaljša v dežju. Obrabljene zavorne ploščice je treba pravočasno zamenjati, saj lahko njihova okvara vodi do popolne odpovedi zavor. Pri Peugeotu svetujejo uporabo preverjenih originalnih ali enakovrednih nadomestnih delov, saj so ključni za optimalno delovanje zavornega sistema.  Pomembno je namreč, da menjavo zavornih ploščic opravite takoj, ko prepoznate prve znake okvare. V nasprotnem lahko že v naslednjih kilometrih pride do tudi popolne odpovedi zavor na vašem avtomobilu, kar je lahko usodno, svetujejo pri Peugeotu, kjer bodo s podobnimi akcijami nadaljevali. V mesecu avgustu omogočajo 40 % popust na zavorne diske, ki so kupljeni in vgrajeni na pooblaščenem servisu Peugeot. "S tem želimo omogočiti še večjemu številu voznikov, da poskrbijo za varnost svojih vozil in s tem vseh udeležencev v prometu," so pojasnili.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • miha.z 08:18 07.avgust 2024.

    1€ sigurno ja, te pa drugje ocurijo pa je isto sranje kot brez akcije.

  • Toma 07:33 07.avgust 2024.

    Če se voziš le po mestu potem zavore zaspijo! Vsake 2 tedna bi veljalo zapeljati malce uživaško med ovinke, da se spet spravijo v formo. Kako spijo šele pri EV!

  • Avatar Garancija
    Garancija 07:16 07.avgust 2024.

    A je premalo ljudi hodilo na sevis?