Avto > Avto nasveti
25431 ogledov

Poznate ta trik za prezračevanje vročega avtomobila?

Avtomobilski ključi Newspress
Mnoge voznike moti, da morajo spomladi ali poleti sesti v zadušljivo segreto notranjost avtomobila. V takšnih primerih obstaja preprost trik.

Pri britanskem avtomobilskem klubu RAC pojasnjujejo, da lahko s ključem na nekaterih avtomobilih preprosto vnaprej prezračite notranjost.

Ko stojite ob avtomobilu, lahko na nekaterih daljinskih ključih dalj časa pritiskate na stikalo za odklepanje vrat in okna na avtomobilu se bodo samodejno odprla. Dodajajo, da to ne velja za vse avtomobile, prav tako pa se lahko postopki na posameznih avtomobilih med seboj razlikujejo.

Na nekaterih ključih je denimo dovolj, da dlje časa pritiskate na stikalo za odklepanje, pri drugih pa ga malce popustite in še enkrat pritisnete, lahko pa je tudi drugače. Če na avtomobilu obstaja postopek za odpiranje oken, obstaja tudi postopek za zapiranje, ki deluje tako, da pritiskate stikalo za zaklepanje avtomobila.

RAC opozarja, da je treba biti pri uporabi tega trika previden, da v avtomobil z odprtimi okni ne pridejo tatovi. Pri potrošniški reviji Consumer Reports dodajajo, da je trik lahko fantastičen, če lastnik pozna postopek za odpiranje in zapiranje oken in jih nevede ne pusti odprtih.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar NickMason
    NickMason 15:53 10.julij 2024.

    Obstajajo ljudje,ki nujno rabijo navodila za čisto vse še na cevosanu bognedaj da ne bi pisalo da ni za uživat,nekateri pa več ali manj vemo vse

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:07 10.julij 2024.

    Še nikoli slišal