Avto
17 ogledov

Avtomobilska prihodnost serijsko

VW up!
1/29
Volkswagen
Razkrivamo. Najpomembnejše novosti, ki jih prinaša največji avtomobilski salon na svetu, se skrivajo v manjših, lažjih avtomobilih.

Premiere. Na 64. bienalnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu bo na 210 tisoč kvadratnih metrih svoje novosti na ogled postavilo 900 razstavljalcev in 75 proizvajalcev avtomobilov.

Salon, katerega moto je letos Prihodnost serijsko, bo odprla nemška kanclerka Angela Merkel. Še posebej pomemben je za prvo svetovno avtomobilsko velesilo Nemčijo, ki domači teren izkorišča za predstavitev najpomembnejših premier. Te bodo tudi letos v znamenju zmanjšanja izpustov ogljikovega dioksida in električne mobilnosti. Večina serijskih novosti bo na trg zapeljala nemudoma po koncu salona, ki bo odprt med 15. in 25. septembrom. "Obiskovalci si bodo lahko ogledali številne nove tehnologije, ki bodo voznikom olajšale vožnjo in jo naredile udobnejšo," pravi Matthias Wissmann, predsednik združenja nemške avtomobilske industrije, ki avtosalon organizira.

Čeprav je to najpomembnejši salon na svetu, bo na njem iz Slovenije aktivno sodelovala le družba Akrapovič, sicer pa bodo v številnih novih avtomobilih tudi slovenski sestavni deli.

Seznam do zdaj znanih novosti. Za več informacij kliknite na konkretni model:

Audi A5 / S5 facelift

Audi S6 / S6 Avant, Audi S7 Sportback in Audi S8

BMW M5

Chevrolet Malibu

Citroën DS5

Ferrari 458 Spider

Fiat Panda

Honda Civic 2012

Hyundai i30

Lexus GS za 2012.

Mazda CX-5

Mercedes Benz B-razred

Mini Coupe

Opel Astra GTC

Opel Zafira Tourer

Peugeot 508 RXH

Porsche 911

Renault Twingo facelift


Seat Exeo (prenova)

Subaru XV

Suzuki Swift Sport

Toyota Prius Plug-in Hybrid

Toyota Yaris

Toyota Avensis

Volkswagen Up!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.