Avto
34 ogledov

Če ne rabite pogosto, najemite

Strešni kovček Thule
Bolj kot nakup dodatne opreme za avtomobile, ki jo zaradi počitnic potrebujete le enkrat ali dvakrat na leto, se izplača njena izposoja. A rezervirati morate pravi čas.

Strešni kovčki, prtljažniki za kolesa, GPS naprave … Za vse skupaj je potrebno v trgovini odšteti najmanj 700 evrov, medtem ko bi za 14-dnevni najem za vse navedeno odšteli okoli 200 evrov.

V Sloveniji je veliko izposojevalnic opreme za avtomobile. Cene za izposojo kovčka se vrtijo okoli pet evrov na dan, vendar pa morate imeti ob tem že lastne nosilce na avtomobilu. Če jih nimate, si jih je mogoče pri nekaterih ponudnikih izposoditi za različne znamke vozil.

Izposoja kolesarskih prtljažnikov, takih za na streho ali prtljažna vrata, je še ugodnejša, okoli deset evrov na dan pa vas bo stal najem GPS naprave za vodenje po tujih cestah. Je pa res, da so tovrstne naprave z ustrezno kartografijo dandanes v trgovinah že zelo dostopne, povrhu pridejo prav tudi ob vsakdanji rabi.

Morate pa opremo za najem rezervirati vsaj mesec prej, saj je med vrhuncem poletne sezone praktično vsa v uporabi. Pri enem od izposojevalcev so nam tako povedali, da bi lahko prost kovček dobili nič prej kot avgusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.