Avto
17 ogledov

Citroën namignil na največjega DS-a

Citroën DS
1/2
Citroën
Le kaj vse snujejo pri Citroënu, se marsikdo sprašuje ob dveh fotografijah novega predstavnika razreda DS. Zelo verjetno gre za novo protokolarno vozilo francoskega predsednika.

Citroën je objavil dve zakriti fotografiji novega modela luksuzne znamke DS. Ime novinca še ni znano, nekateri špekulirajo, da gre za za DS6, drugi so mu nadeli ime DS9. Prav tako se ne ve, ali gre za koncept, ali pa že kar serijski model, je pa iz fotografij razvidno, da gre za največji DS doslej, z LED svetili, ozkimi ogledali, dolgim nosom in ravno streho, ki deloma spominja na odmevni koncept metropolis iz leta 2010. Sedaj linijo DS sestavljajo modeli DS3, DS4 in DS5, slednji prav te dni prihaja v Slovenijo.

Če bo največji DS serijski, bo z veliko verjetnostjo postal naslednje protokolarno vozilo francoskih predsednikov. Znano je, da prisegajo le na francoske limuzine, a je bil denimo sedanji predsednik Nicolas Sarkozy v zadnjih letih predvsem pri gostovanju nemške kanclerke Angele Merkel nemalo v zadregi, saj njegov vozni park sestoji iz resnično ostarelih renault vel satisa, citroëna C6 in peugeota 607, medtem ko ima nemška železna lady precej pestrejšo ponudbo. Sarkozyjeva težava je sicer, da mu na prihajajočih volitvah za zdaj kaže slabo, tako da bi se v novi limuzini lahko vozil šele njegov naslednik.

Zanimivo je, da so poznavalci pred večjo limuzino pričakovali manjši model, poimenovan DS2, ki naj bi bil nekakšna reinkarnacija legendarnega "spačka".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.