Avto
4127 ogledov

Citroën prenovil ali povsem na novo sestavil kopico modelov

Citroën v Parizu
1/3
Citroën
Citroën je javnosti predstavil številne novosti v svoji ponudbi: novega C3 aircrossa, prenovljea modela C4 in C4 X ter namignil na novo generacijo C5 aircross. Povrh vsega so posodobili še malega amija.

Domači avtosalon v Parizu so pri znamki Citroën izkoristili za številne premiere od najmanjših do družinskih avtov. 

Tako so javnosti prvič predstavili novo generacijo modela C3 aircross, ki ga poganja bencinski ali hibridiziran pogon. Največja novost v primerjavi s prejšnjo različico je, da je pri svojih 4,39 metra skupne dolžine po novem lahko sedemsedežnik. Lahko ga bo poganjal bencinski ali hibridiziran pogon, pa tudi električna izvedenka. 

Citroën v Parizu | Avtor: Citroën Citroën

Svetovno premiero sta doživela prenovljena modela C4 in njegova bolj limuzinska različica C4 X (zgornja fotografija). Precej spremenjeno zunanjost v notranjosti dopolnjuje predrugačena armaturna plošča. Na voljo sta tudi z baterijskim pogonom. 

Velik odmev bo gotovo pustil koncept C5 aircross, ki napoveduje serijski avto istega imena (na vrhnji fotografiji). To bo druga generacija družinskega križanca. Napovedujejo zelo aerodinamično podobo in prvič tudi možnost električnega pogona. Serijski avto bo nared v letu 2025.

Prenova je dosegla tudi malo vozilce ami. Oblika je konkretno drugačna, saj so se prednji žarometi dvignili višje in tako ne bo šlo več za zrcalno podobo prednjega in zadnjega dela. Na ceste bo zapeljal prihodnje leto. 

Citroën v Parizu | Avtor: Citroën Citroën

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.