Avto
57 ogledov

Clooney izgubil potrpljenje in zbodel Teslo

Tesla roadster Žurnal24 main
Hollywoodski zvezdnik George Clooney ni več lastnik tesle roadsterja. Izgubil je potrpljenje.

Podjetje Tesla je hiter prodor na avtomobilski zemljevid uspel tudi zaradi velikega zanimanja filmskih zvezdnikov za njihove električne avtomobile. "Voziti zeleno" je bil v Hollywoodu velik hit. Upreti se mu ni mogel niti George Clooney, ki pa si je zdaj premislil.

Več ob cesti, kot na cesti

Filmski zvezdnik je bil med prvimi kupci modela tesla roadster, ki se je na trgu pojavil leta 2008. Ob nakupu je prejel ključe petega proizvedenega modela, njegovo navdušenje pa je kmalu splahnelo. "Bil sem med prvimi, ki ga je vozil, a sem bil več časa ob cesti, kot na cesti," je o težavah z zanesljivostjo dejal igralec.

Na pisanje Clooneyja se je na hudomušen odzval lastnik podjetja Tesla Elon Musk, ki je na Twitterju zapisal: "Med ostalimi novicami je George Clooney poročal, da je na svojem iPhonu letnik 2007 odkril napako."

Zna pomagati in škoditi

Pri Bloombergu so potezo Clooneyja komentirali, da zna igralec zelo pomagati znamki, zna pa ji tudi zelo škodovati. Po njihovem je Clooney le še prilil olje na ogenj, že tako dobesedno vroče znake Tesla, s katero so se zaradi že treh požarov začeli ukvarjati tudi pri ameriški Upravi za varnost v cestnem prometu (NHTSA).

Najdražja nesreča v zgodovini avtomobilizma

V sporočilu za javnost NHTSA piše, da so preiskavo začeli, da bi ugotovili, ali obstaja napaka na posameznih modelih tesla S, ki povzroči gorenje.

Pri prvem primerku goreče tesle S je verjetno šlo za eno izmed najdražjih prometnih nesreč, pa čeprav je avto zgolj trčil v neki kovinski predmet. Ampak zaradi požara, ki je sledil na teslinem modelu S, so delnice družbe padle za skoraj deset odstotkov oziroma 1,5 milijarde evrov! Pri podjetju, katerega delnice so letos zrasle kar za 400 odstotkov, se to ne pozna veliko, saj je po ocenah analitikov vredno okoli 20 milijard dolarjev (15 milijard evrov oz. okoli dva letna proračuna Slovenije), še letos pa naj bi postal najbolj profitabilni proizvajalec električnih avtomobilov, zahvaljujoč lastni tehnologiji upravljanja z električno energijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.