Avto
23 ogledov

Cross coupe z žejo kamele

VW cross coupe
1/8
Volkswagen
Volkswagen je v Ženevo pripeljal nadgrajeno študijo cross coupe, v kateri poleg elektromotorjev drdra še dizelski motor. Skupaj obljubljajo "sušno" porabo vsega 1,8 litra oziroma 2,5 evra na sto kilometrov, kar v praksi pomeni postanek na bencinski črpalki šele na 1.300 kilometrov.

Cross coupe je sicer že iz novembrskega Tokia znana študija, le da je imel takrat avtomobil vgrajen bencinski TSI motor. Z nadgradnjo pa želijo Nemci očitno združiti najboljše iz obeh svetov, saj je znano, da so dizli popularni predvsem v Evropi, medtem ko Američani veliko raje posegajo po hibridih.

Plug-in hibridni koncept, po merah primerljiv Audijevemu modelu Q3, postavljen pa na povsem novo VW-jevo modularno platformo, bo bržkone prav kmalu tudi v serijski proizvodnji. Kot rečeno, ga poganja 2,0-litrski dizel in elektromotorja – v praksi je avto tako gnan na vsa štiri kolesa, skupna moč pa znaša zajetnih 225 kilovatov (306 KM). Kljub 1.858 kilogramov mase izpusti CO2 znašajo le 46 gramov na kilometer, medtem ko za sprint do "stotke" zadošča 6,5 sekunde. Okoli 40 kilometrov lahko avtomobil tudi pri velikih hitrostih vozi zgolj na elektriko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.