Avto
2603 ogledov

Družba AMZS ima novega direktorja

Novi direktor družbe AMZS je Miha Ferlan Damjan Končar/AMZS
Novi direktor AMZS je Miha Ferlan. Mandat bo nastopil predvidoma do konca junija.

Upravni odbor AMZS je konec maja za novega direktorja družbe AMZS za petletni mandat imenoval Miho Ferlana. Njegovo imenovanje sovpada s preoblikovanjem AMZS iz delniške družbe v družbo z omejeno odgovornostjo, ki so ga na današnji skupščini potrdili delničarji. 

Skupščina Avto-moto zveze Slovenije (AMZS) je junija lani sprejela odločitev o statusnem preoblikovanju gospodarske družbe AMZS, katere stoodstotna lastnica je od leta 2018, v družbo z omejeno odgovornostjo. Decembra lani je nato potrdila še pravne podlage za ta korak. Preoblikovanju so dokončno zeleno luč prižgali na današnji skupščini AMZS, so danes sporočili iz zveze.

Ferlan, ki so ga imenovali za novega direktorja, je bil doslej vodja informacijske tehnologije v AMZS. Dosedanjemu direktorju Zoranu Miloševiču bo mandat prenehal z dnem nastopa mandata novega direktorja, torej z dnem vpisa AMZS v sodni register. To naj bi se zgodilo do konca junija.

Predsednik AMZS Leopold Pungerčar je ob Ferlanovem imenovanju izrazil prepričanje, da bo novi direktor nadaljeval uresničevanje poslanstva, ki mu je zveza zavezana več kot stoletje. "Člani upravnega odbora AMZS ocenjujemo, da Miho Ferlana poleg njegovega strokovnega in zavzetega dela odlikujejo tudi človeške lastnosti in vrednote, zaradi katerih smo prepričani, da je prava izbira za to funkcijo," je dejal.

Ferlan je izpostavil, da je v dveh letih zaposlitve na AMZS dobro spoznal tako ustroj in delovanje AMZS kot njeno strokovnost in predanost sodelavcev. "Ohranjati ali celo še nadgraditi visoko stopnjo zaupanja v AMZS, ki ga imajo ne le naši člani in stranke, temveč slovenska družba kot celota, je privilegij, po drugi strani pa dolžnost, za izpolnitev katere si bom prizadeval z vsem svojim strokovnim znanjem in osebno motiviranostjo," je dejal.

Avto-moto zveza Slovenije je gospodarsko družbo AMZS ustanovila leta 1996. Danes ima družba v 30 centrih po vsej Sloveniji več kot 450 zaposlenih.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.