Avto
1333 ogledov

Hrvati z namero po gradnji avtomobilske tovarne

Robotaksi verne
1/12
Verne
Rimčev Verne v gradnjo tovarne avtonomnih električnih vozil.

Podjetje Verne Mateja Rimca je napovedalo gradnjo tovarne za velikoserijsko proizvodnjo avtonomnih električnih vozil na območju Zagreba. Postavili jo bodo v sodelovanju z belgijsko družbo VGP, obratovati pa bo predvidoma začela v začetku leta 2026. Vsa vozila verne bodo proizvajali na Hrvaškem, so sporočili iz podjetja.

Tovarna bo stala v Lučkem v sklopu VGP Parka Zagreb. Gradil jo bo belgijski VGP, ki sicer ponuja logistične nepremičnine in nepremičnine za lahko industrijo, zanj bo to prva naložba na Hrvaškem.

Robotaksi verne | Avtor: Verne Verne

Predstavitev robotaksija se je pred visokimi gosti končala s fijaskom. Več o tem lahko preberete tukaj

Projekt avtonomnega električnega vozila razvija podjetje Project 3 Mobility (P3M), ki sta ga poleg Mateja Rimca ustanovila še direktor za strategijo v podjetju Rimac Automobili Marko Pejković in glavni oblikovalec v tem podjetju Adriano Mudri.

Izvršni direktor Verna Marko Pejković je izpostavil, da bodo na začetku izdelovali po nekaj sto vozil, nato pa tudi do 10.000 letno.

Robotaksi verne | Avtor: Verne Verne

Vozila verne je konec junija javnosti predstavil Rimac, sicer ustanovitelj in izvršni direktor podjetja Rimac Automobili. V Zagrebu naj bi po zadnjih napovedih začela voziti leta 2026.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:00 22.julij 2024.

    Delavci bodo pa iz sirije

  • FejstDogaja 07:52 22.julij 2024.

    Vse, česar se tale dotakne, je velikopotezno, vendar za zdaj brez dobička.