Avto > Iz druge roke
5528 ogledov

Ali veste, kaj so noseči avtomobili?

noseči avto Youtube screenshot
Iz Kitajske prihaja avtomobilska posebnost, ki ji pravijo kar "noseči avtomobili"?

Huda vročina, ki smo ji priča poleti, lahko slabo vpliva na avtomobil, vendar pa je to, kar se dogaja na Kitajskem, nekaj posebnega. Na motornih pokrovih avtomobilov namreč nastajajo velikanski mehurji, ki so jim priskrbeli zgornje ime.

Kitajski lastniki avtomobilov se pogosto odločajo za zašito in okras svojih avtomobilov z barvnimi folijami. Vendar pa je njihova kakovost zelo različna. V primeru, da uporabijo zaščitno folijo slabe kakovosti, lahko to v kombinaciji z visokimi temperaturami in izpostavljenostjo sončni svetlobi povzroči zabavne efekte, ki se lastnikom vozil gotovo ne zdijo zabavni.

Zaščitne folije slabe kakovosti se namreč lahko nagrbančijo ali razbarvajo, v skrajnem primeru pa se napihnejo v velikanske mehurje, zaradi katerih so takšni avtomobili tudi dobili pogovorno ime "noseči avtomobili".

Takšne poškodbe se sicer najpogosteje zgodijo po uporabi folije slabe kakovosti, vendar to ne drži vedno. Kakovostne vinilne folije sicer zdržijo ekstremne okoliščine, vendar pod pogojem, da jih lastniki redno čistijo in da se pri tem izogibajo močnim čistilom in visokotlačnim pralnikom. Poleg tega se je dobro izogibati neposrednemu izpostavljanju soncu, sicer lahko tudi pride do neprijetnih presenečenj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar luckyss1
    luckyss1 09:12 30.avgust 2024.

    Ko se BMW od zadaj zaleti v Toyoto...

  • Lion0077 06:56 30.avgust 2024.

    Škoda, da niso tatuji takšne kakovosti. Bi bilo pol Lublane moških nosečih.