Avto > Iz druge roke
3292 ogledov

Našli smo jih: Najbolj ekonomični rabljeni družinski avtomobili

Poraba Toyota Andrej Leban
Iščete učinkovit rabljen družinski avto, da bi ohranili nizke račune za gorivo? To lahko pričakujete od avtomobilov, ki slovijo po nizki porabi goriva. In ne, niso vsi samo dizli. Nekaj smo jih našli.

Družinski avtomobili običajno živijo težka življenja, prevažajo ljudi in prtljago na dolgih in kratkih potovanjih. To pomeni, da je še posebej pomembno vedeti, koliko kilometrov boste lahko prevozili z enim polnjenjem tanka. Porabe, ki jih navajamo so uradne kombinirane porabe, poleg dizelskim motorjev, ki so seveda na tem področji v prednosti, smo našli tudi nekaj avtomobilov z bencinskim, oziroma hibridnim motorjem. Pregledali smo ponudbo na www.DoberAvto.si in našli te zanimive avtomobile. 

Škoda Octavia 2.0 TDi 

Avto, ki ne more manjkati na našem seznamu najbolj ekonomičnih družinskih avtomobilov je Škoda Octavia. Je ena največjih in najbolj praktičnih, zaradi česar je njena učinkovitost še toliko bolj impresivna. Z dizelskim motorjem ponudi vsem, ki redno vozijo velike razdalje izredno ekonomičnost.

2,0-litrski dizelski motor TDI s 116 KM morda nima pospeškov bolj zmogljive različice s 150 KM, vendar je tudi to še vedno dovolj. 
Kombinirana poraba goriva: 4,8 l/100 km (150 KM) in 4,7 l/100 km (116 KM).

Rabljeni avtomobili na Doberavto.si | Avtor: Doberavto Doberavto

Opel Astra 1.6 CDti

Če iščete avto z nizkimi stroški tekočega obratovanja, potem bi ta Astra lahko ustrezala tem zahtevam. Ne samo, da je ekonomičnost porabe goriva izjemno impresivna, ampak tudi zanimiva kot rabljena saj za svoj denar dobite veliko resnično dobrega avtomobila. Še posebej, če izberete tistega, ki ga poganja varčen 1,6-litrski dizelski motor.
Različica s 110 KM je osnovni dizelski motor, vendar ponuja izjemno ekonomičnost. Ko govorimo o vožnji izven mesta in avtocest je poraba zelo ugodna, zaradi česar je najboljša izbira za znižanje stroškov, če se redno znajdete na ovinkastih podeželskih cestah. 
Kombinirana poraba goriva: 4,8 l/100 km.

Rabljeni avtomobili na Doberavto.si | Avtor: Doberavto Doberavto

Seat leon 1.6 TDi  

Seat Leon prejšnje generacije je eden najbolje rabljenih družinskih avtomobilov naokoli, saj je odličen za vožnjo in cenovno ugoden za nakup. 1,6-litrski dizelski motor je dosegel vrhunsko povprečje, zato bi se moral izkazati za cenovno ugodnega tudi za vožnjo. Ker se dizelski motorji ne znajdejo najbolje na kratkih relacijah je primeren za vse, ki se vozite na daljše razdalje, kar pozitivno vplivalo na filter trdnih delcev. Ob vožnji na kratke, ki ne dopušča da bi se motor in sistemi dovolj segrel, se namreč lahko zamašijo in povzročajo težave. Zelo varčna je tudi različica z zmogljivejšim motorjem 2.0. TDi, so pa ti avtomobili nekoliko dražji kot rabljeni. 
Kombinirana poraba goriva: 4,2 l/100 km.

Rabljeni avtomobili na Doberavto.si | Avtor: Doberavto Doberavto
 

Toyota Corolla 1.8 Hybrid

Da bi se avto v katerega točimo bencin izkazal kot ekonomičen družinski avto mora biti nekaj posebnega in ta Toyota Corolla je tak avto. Njena impresivna ekonomičnost porabe goriva v resničnem svetu je le majhen del tega, zaradi česar je odlična. Hibridni avtomobili so po mestu učinkovitejši in ta se lahko pohvali z zelo nizko porabo.
Corolla je tudi zelo dobro opremljena in je eden najudobnejših družinskih avtomobilov, kar pomeni, da lahko varno uživate v potovanju, saj veste, da vaši računi za gorivo ne bodo ušli izpod nadzora.
Kombinirana poraba goriva: 4,5 l/100 km.

Rabljeni avtomobili na Doberavto.si | Avtor: Doberavto Doberavto

Ford Focus 1.5 EcoBlue 120

Če med rabljenimi avtomobili najdete Forda Focusa z dizelskim motorjem je to lahko odličen nakup – ta različica je bila leta 2023 žal izpuščena iz ponudbe blagovne znamke. Pri novejših izvedbah je na voljo 1.0 turbo bencinski motor z uradno porabo 4,9 l/100 km.
Medtem ko je torej ponudba večja, ko govorimo o različicah z bencinskimi motorji, je ta varčni dizelski motor še vedno odlična izbira za voznike, ki prevozijo veliko kilometrov po avtocestah ali podeželskih cestah. 
Kombinirana poraba goriva: 4,2 l/100 km.

Rabljeni avtomobili na Doberavto.si | Avtor: Doberavto Doberavto

Peugeot 308 1.6 HDi

Peugeot 308 še vedno kupite kot novega z dizelskim motorjem – enakim motorjem, kot ste je na voljo v Astri. Če pa pogledate po nekaj let starih avtomobilih boste naši ponudbo s preizkušenim dizelskim motorjem 1.6 HDi. Ob dejstvu, da se mestni terenci prodajajo zelo dobro in seveda lahko za višjo ceno ponudijo veliko udobja tudi za družino, pa je dobro vedeti, da še vedno obstaja praktičen in zanesljiv družinski avto, ki ni družinski SUV. Tudi različice z motorjem 1.6 HDi (in s sodobnejšim motorjem 1.5 HDi) veljajo za zanesljive in varčne. Novi 308 z motorjem 1.5 HDi ima  kombinirano porabo 4,6 l/100 km. 
Kombinirana poraba goriva: 4,3 l/100 km.

Rabljeni avtomobili na Doberavto.si | Avtor: Doberavto Doberavto

Renault Mégane Grandtour Blue dCi 115

Ko položimo na mizo uporabnost in stroške nikakor ne moremo mimo avtomobila, ki še vedno prepriča z zelo ugodno porabo in veliko prostornostjo za potnike in prtljago. Ker je ponudbe veliko, rabljeni Renaulti Megane Grandtoru pa so pravilo cenovno zelo ugodni, boste zagotovo našli takšnega, ki ustreza tudi vam. Poganja, da preizkušeni dizelski motor. 
Kombinirana poraba goriva: 4,7 l/100 km.

Rabljeni avtomobili na Doberavto.si | Avtor: Doberavto Doberavto

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar karjola
    karjola 08:10 31.julij 2024.

    Kupite avto iz nemčije. samo 300.000 kilometrov in vožen samo po avtocesti .... bla bla bla