Avto
43 ogledov

Jaguar potrdil novinca in razkril ime

Jaguar SUV
1/6
Žurnal24 main
Jaguar je končno le potrdil tisto, kar se je z veliko gotovostjo napovedovalo že dlje časa - najavlja se prvi športni terenec oziroma križanec znamke. Ime mu bo F-pace.

F-pace bo neposredni konkurent porsche macanu, pa tudi BMW X3/X4 in prihajajočemu mercedes-benzu GLE. Kot so na predvečer pričetka salona v Detroitu povedali pri britanski znamki, bo novinec športni družinski avto, ki ga bodo odlikovali dizajn, izjemna natančnost v vožnji z udobnim podvozjem, luksuzna notranjost in napredna tehnologija. 

Križanca bo poganjala nova generacija bencinskih in dizelskih motorjem s prostornino dveh litrov, najverjetneje pa ne bo šlo mimo 3,0-litrskega s kompresorjem polnjenega V6 stroja. Glede na bratsko povezavo med znamkama gre pričakovati, da bo "jag" izkoriščal številne tehnične bonbončke land roverjev, še posebej kar se tiče spopadanja s spolzko podlago in zagotavljanjem brezkompromisnega oprijema. 

Ali je teren pravi za znamkinega križanca, so potipali že v lanskem konceptu C-X17, opogumljeni s pozitivnimi odzivi nanj pa so v Jaguarju odločili za serijsko proizvodnjo. Koncept je bil sicer dolg 4,7 metra, imel je pet sedežev, kar bo bržkone tudi lastnost F-pacea.

Uradno bo avto v salonih z letom 2016, cena pa naj bi se pričela pri okoli 50.000 evrih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.