Avto > Kombinirana
1659 ogledov

Mercedes-Benz predstavil svoja aduta

mercedes-benz vito in sprinter
1/7
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz je v Slovenijo pripeljal prenovljena predstavnika lahkih gospodarskih vozil, vita in sprinterja. Oba sta postala predvsem bolj udobna ter bolj digitalizirana.

Pri Mercedes-Benzu pravijo, da kupci vita, in njegove električne različice eVito, iz vrst flotnih operaterjev, samostojnih podjetnikov in zasebnih kupcev med drugim cenijo razmerje med ceno in kakovostjo, solidno opremo, dober videz, solidne vozne  lastnosti, prilagodljivost in ugled blagovne znamke.

mercedes-benz vito in sprinter | Avtor: Mercedes-Benz Mercedes-Benz

Na zunanjosti izstopa predvsem spremenjen prednji del z možnostjo "multibeam led" žarometov, novi zadnji odbijač in zatemnjene zadnje luči, ki lahko svetijo v halogenski ali led tehniki. Na voljo je tudi pet novih karoserijskih barv in tri nova platišča iz lahke litine.

V prenovljeni kabini izstopa nova zasnova armaturne plošče s preoblikovanimi šobami klimatske naprave in posebno upravljalno vrstico za klimo, nov pa je tudi volanski obroč, ki je v vita prišel iz mercedesa-benza razreda E. V kombinaciji s samodejnim menjalnikom ima tudi električno parkirno zavoro.

mercedes-benz vito in sprinter | Avtor: Mercedes-Benz Mercedes-Benz

Vito je po novem na voljo tudi z infozabavnim vmesnikom MBUX druge generacije z upravljanjem preko 10.25-palčnega zaslona ter z možnostjo brezžičnega polnjenja telefona. Asistenčni sistemi so enaki kot v potniškem razredu V in med drugim ponujaj tudi možnost 360-stopinjske kamere in 3D prikaza okolice.

Vito je naprodaj s petero različic 2-litrskega turbodizelskega motorja, ki segajo od moči 75 do 176 kilovatov, eVito pa je kot panelni kombi na voljo s 85-, kot tourer pa s 150-kilovatnim motorjem. Odvisno od baterije se predvideni doseg giblje med 234 in 421 kilometri.

mercedes-benz vito in sprinter | Avtor: Mercedes-Benz Mercedes-Benz

Hkrati s prenovljenim vitom je na slovenske ceste zapeljal tudi prenovljeni sprinter, pri katerem so izpostavljene predvsem izboljšave asistenčnih sistemov, med katerimi so serijski aktivni asistent za ohranjanje smeri in aktivni zavorni asistent ter inteligentni asistent za omejitev hitrosti in izboljšan pomočnik za ohranjanje pozornosti voznika. Preko zaslona voznik upravlja novo generacijo telematike NTG7, vozilo pa upravlja s pomočjo volana nove generacije.

Sprinter je pri nas na voljo z dizelskimi motorji z močmi 84, 110, 125 in 140 kilovatov, kot električni eSprinter pa razpolaga z električno močjo 100 ali 150 kilovatov ter dosegi med 233 in 478 kilometri.

mercedes-benz vito in sprinter | Avtor: Mercedes-Benz Mercedes-Benz

Mercedes-benz vito furgon je na voljo za najmanj 41.108 evrov, za mercedes-benz sprinter pa je treba odšteti najmanj 44.246 evrov.

dezurni@styria-media.si

mercedes-benz vito in sprinter | Avtor: Mercedes-Benz Mercedes-Benz

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.