Avto > Kombinirana
7583 ogledov

Naprodaj je legendarni traktor ursus C-360

kovap ursus C-360
1/7
Kovap
A ne v originalni velikosti, ampak kot pločevinasti modelček z motorjem na navijanje.

Češki proizvajalec igrač Kovap je namreč v letošnjem letu predstavil igračko, ki je precej natančen posnetek legendarnega traktorja, ki smo ga in ga še pogosto srečujemo tudi na slovenskih poljih in cestah, pa čeprav danes bolj v vlogi starodobnika kot pa dejanskega delovnega stroja.

kovap ursus C-360 | Avtor: Kovap Kovap

Pri proizvajalcu pravijo, da bo njihov miniaturni traktor ursus C-360 všeč ne le nostalgikom za starimi časi in zbirateljem, ampak tudi tistim, ki cenijo kombinacijo natančne izdelave in mehanskega pogona, ki se ga navija s ključem.

kovap ursus C-360 | Avtor: Kovap Kovap

Traktor ursus C-360 so sicer v varšavski tovarni Ursus, okrog katere je zrasla cela četrt z enakim imenom, izdelovali od leta 1960 in v tem času je postal eden od ikoničnih simbolov poljskega kmetijstva. Uveljavil se je ne le zato, ker se ga je lahko dobilo, ampak tudi s svojo robustnostjo, zanesljivostjo in lahkim vzdrževanjem. Kot zanimivost velja povedati, da so pri njegovem razvoju sodelovali tudi inženirji iz češkoslovaškega Zetorja.

kovap ursus C-360 | Avtor: Kovap Kovap

Miniaturni ursus C-360 ni zgolj preprosta otroška igračka, ampak je poleg pogonskega mehanizma z vzmetjo opremljen tudi z menjalnikom s tremi prestavami za vožnjo naprej in vzvratno prestavo. Poleg tega lahko njegov "voznik" z volanom spreminja njegov,o smer, ima pa tudi ročno zavoro. Na voljo pa je v rumeni in rdeči barvi, ki sta bili precej značilni tudi za primerke tega traktorja v naravni velikosti.

dezurni@styria-media.si

kovap ursus C-360 | Avtor: Kovap Kovap

Komentarjev 1
  • Avatar karjola
    karjola 16:24 26.junij 2024.

    Tudi moj IMTejčk je zakon. Vžiga ko urca, vzdrževanje je poceni in z njim naredim vse.