Avto
39 ogledov

Kradli so le ultra luksuzne avtomobile

Zaseg ukradenih vozil
1/9
Interpol
Največja policijska organizacija s 190 sodelujočimi državami Interpol je razkrinkala kriminalno združenje, člani katerega so od leta 2009 naprej ukradli večje število luksuznih in športnih vozil v vrednosti več kot šest milijonov evrov.

Na sedežu Interpola v francoskem Lyonu so v času množičnih odhodov na dopust v popolni tajnosti na monitorjih zmogljivih računalniških naprav spremljali 50 oseb od Lizbone do Istanbula, ki so se ukvarjali s krajo ultra luksuznih in dragih vozil.

Vozila znamk, kot so ferrari, lamborghini, porsche in bentley, so kradli v sposojevalnicah (rent-a-car) v 14 državah, med drugim v Avstriji, Franciji, Nemčiji, Italiji in Švici, pa tudi fizičnim osebam. Neki Španec je tako šele od policije izvedel, da so mu iz voznega parka ukradli ferrari, vreden okoli 400 tisoč evrov. Rezultat sledenja je bilo več kot 30 zaseženih vozil, ki so jih s pomočjo Interpola odkrili italijanski policijski agenti v pristanišču v Neaplju.

Vozila so skrili v kontejnerjih, navdušeni italijanski policisti pa so fotografije zaseženih vozil kar prek telefonov pošiljali ženam. Fotografije so tako hitro prispele v italijanske časopise in tabloide, ki so odkrili, da so med akcijo v Valencii aretirali tudi 36-letnega Rusa, ki naj bi veljal za šefa kriminalnega združenja. Z avtomobili naj bi kriminalci oskrbovali arabske šejke, rusko mafijo in avstralske japije, iz Interpola pa so sporočili, da je združba načrtovala novo veliko akcijo kraje luksuznih vozil po Evropi.

Komentarjev 1
  • esim 15:09 21.avgust 2012.

    ** Vaš komentar smo odstranili, ker ste kršili naš kodeks komentiranja. Uredništvo zurnal24.si **