Avto
13 ogledov

Kreativno avtomobilsko oblikovanje

MINI Lifeball
1/15
Žurnal24 main
Dean in Dan Caten, bolj znana kot kanadski oblikovalski dvojec DSQUARED², sta na Dunaju predstavila ekskluziven izdelek Life Ball MINI 2011.

Oblikovalca sta svoj mini cooper S oblikovala tako, da je ta opremljen za vsako pustolovščino. Sprednji lok, za reli oblikovani žarometi, zatemnjena in z mrežo prekrita stranska okenska stekla in rezervno kolo na prtljažnih vratih zbujajo pozornost na prvi pogled. Posebnosti terenskega minija so še višje nastavljeno podvozje in terenske pnevmatike z globokim profilom.

Tudi notranjost avtomobila je pustolovska. Kompas pomaga pri izbiri prave poti, medtem ko notranjost pred umazanijo ščitijo predpražniki iz strukturne kombinacije aluminija in pločevine. Zaščitni znak DSQUARED² – kanadski javorjev list – na usnjeni prevleki naslonov za glavo in na stranskih vratih zaokrožuje dovršen slog robustnega minija.

Avtomobilski proizvajalec MINI že enajstič podpira največji dobrodelni dogodek v boju proti virusu HIV v Evropi. Za namen dogodka Life Ball se vsako leto izdela unikaten model mini. Izkupiček od prodaje se nameni projektom v boju proti virusu HIV. Od leta 2001 je bilo prek dražbe ekskluzivno oblikovanih modelov Life Ball MINI za Aids Life, skupno zbranega že več kot pol milijona evrov. Tudi v prejšnjih letih so mini za dogodek Life Ball oblikovali sami svetovno priznani oblikovalci, med katerimi so Agent Provocateur, Donatella Versace, Diesel, Missoni in Gianfranco Ferré.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.