Avto
20 ogledov

Maketa razkriva Revozovega malčka

renault twingo CC
1/9
Žurnal24 main
Zbirateljske makete avtomobilov se ponavadi rodijo istočasno z avtomobili ali takoj za njimi. Tokrat je bilo drugače, na prodaj je že maketa malega kabria, ki ga bodo izdelovali v Revozu.

Francoska revija L'Automobile je objavila fotografije makete novega Renaultovega modela v merilu 1:43. Maketa je delo specializiranega izdelovalca Norev, ki se mu je, kot vse kaže, pripetila velika nerodnost, da so fotografije še vedno skrivnostnega avtomobila, zaokrožile v javnosti. Čeprav gre za maketo, je z nje mogoče razbrati, da bo avtomobil precej zvest obliki, ki je neuradno že nekaj časa znana v javnosti.

To pomeni, da bo imel spredaj nekoliko drznejše žaromete od twinga, zadnja svetila pa bodo razpotegnjena. Za obema sedežema se bo že začel prtljažni del, v katerem se bo skrivala zložljiva trda streha. Avtomobil naj bi bil sicer daljši od twinga, prav tako naj bi bila zanj rezervirano motorje z vrha ponudbe, torej predvsem 1,2 TEC iz različice twingo GT (73 kW/100 KM) in 1,6 16V iz twinga RS (96 kW/131 KM).

 

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Kot je znano, bodo malega kabrioleta hkrati s twingom izdelovali v  novomeškem Revozu, uradno pa bo predstavljen čez dober mesec v Ženevi.

 

Pri L'Automibile špekulirajo, da se bo malček, ki se trenutno skriva še za kodno oznako X33, imenoval Wind ali W'Air, v igri sta sicer še imeni twingo CC in twingo Up. Na pravo bo potrebno še malce počakati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.