Avto
12 ogledov

Mini za vroče in manj vroče dni

Mini convertible
1/9
MINI
Mini convertible na videz ne prinaša posebnih presenečenj. Nova generacija brez strehe pač. A vseeno je veliko novega.

Mini v aktualni tretji generaciji predstavlja tretjega člana družine. Po tri- in petvratnem modelu še kabrioleta. Glede dizajna ni posebnih presenečenj, spravljiva streha je mehke narave, vsa ostala notranjost je ista kot v trovratnem modelu s trdno streho. 

Mehka streha se pospravi v 18 sekundah, odslej pa je ves postopek povsem elektrificiran. Streho je mogoče tudi zgolj le delno odpreti, kar je dobrodošla novost v primeru zmerno toplega vremena. Proizvajalec obljublja vrhunsko zvočno zaščito, zato naj bi bil avto enako uporaben in udoben v vseh letnih časih.

Novi kabriolet je razumljivo večji od starega v vseh pogledih (v dolžino skoraj 10 centimetrov) in tudi radodarnejši znotraj. Prtljažnika je ob razpeti strehi sedaj "kar" 215 litrov oziroma za četrtino več kot v predhodniku. 

Le en ima štiri valje

Motorji so trije. Trivaljni bencinski motor s 100 kW/136 KM poganja model cooper cabrio, štirivaljni bencinski motor s 141 kW/192 KM pa cooper S cabrio.

Če imate raje drdranje, je na razpolago trivaljni dizelski motor s 85 kW/116 KM v cooper D cabrio. Čez čas gre pričakovati še JCW najmočnejšo različico s 170 kW (231 KM).

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.