Avto
5 ogledov

Na kolesu bi prehitel forda focusa ST

Eric Barone Youtube
Eric Barone je s kolesom divjal hitreje kot bo večina ljudi kadarkoli počela z avtomobilom. Postavil je nov svetovni rekord.

Pri svojih 54 letih se je pogumni Francoz konec marca zapodil po ledeni stezi na 2.700 metrov visokem Pic de Chabrieres, kjer klanec na trenutke doseže povprečni naklon 42 stopinj.

Njegovo gorsko kolo je bilo v celoti odeto v oklep iz ogljikovih vlaken, vsa oprava posvečena čim boljši aerodinamiki. Zakaj je oblečen v rdečo? Ker je njegov nadimek "Rdeči baron".

Najvišjo hitrost so naprave izmerile pri 223,3 km/h, kar je hitreje kot je končna hitrost velike večine običajnih avtomobilov in v rangu vozil tipa ford focus ST (217 km/h).

Baronu, profesionalnemu kaskaderju (med drugim v uspešnicah Taxi) in večkratnemu sevtovnemu prvaku v gorskih spustih, je bilo očitno le malce dolgačas, saj je šel podirat lastni rekord, ki ga je postavil leta 2000. Takrat je divjal z 222,2 km/h. Spozna se tudi na grušč, po vulkanskih pobočjih je drvel že s prek 172 km/h. A ne uspe mu vedno, leta 2002 leti si je kar dolgo lizal številne rane po strahovitem padcu v enem od poskusov, potem ko mu je počil okvir kolesa pri 170 km/h.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.