Avto
19 ogledov

Najboljši woodyji

Chevrolet spark woody wagon
1/6
Žurnal24 main
Woodyji so ameriška avtomobilska dediščina.

Večinoma so bili to karavani, narejeni na osnovi popularnih modelov, ki so imeli lesene okvirje zunanjosti.

V ZDA so bili priljubljeni  v poznih petdesetih in v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, ko so deskarji kupovali karavane imenovane 'Woodies'. Tradicionalno so to bili veliki karavani, osnovani na popularnih modelih, vendar z lesenimi okvirji karoserije.

Avtomobili woody wagon so bili ovekovečeni v glasbi, predvsem v pesmi "Surfin' Safari" skupine The Beach Boys in v Surf City dua Jan and Dean, ki veljata za dva od najbolj znanih "surf" skladb vseh časov.

Tudi potem ko so izdelovalci avtomobilov prenehali z uporabo lesenih okvirjev, saj je bil to drag in zapleten proizvodni postopek, je woody ostal neločljiv del ameriške kulture, njegovo bistvo pa je živo še dandanes. Pred nekaj leti je Chevrolet, en od mnogih ameriških proizvajalcev, ki je uporabljal lesenozrnato vinilno folijo, da bi ohranil "woody" (leseni) videz, predstavil posebno različico sparka.

V fotogaleriji vam predstavljamo najboljše woodyje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.